Un centenar llarg de persones han assistit, aquest dimarts al vespre, a la presentació del vi Glop de Tramuntana, elaborat expressament per Calçats Roig de Figueres amb motiu del seu 150è aniversari. L'acte ha tingut lloc a la terrassa del Museu del Joguet de Catalunya. El vi té una tirada limitada de 150 ampolles i ha estat el fruit "d'un projecte que va començar fa quatre anys a Vilarnadal amb la plantació d'una vinya de 250 ceps que l'any passat va permetre fer la primera verema", segons ha explicat Miquel Roig, propietari de l'establiment. "Ens ha ajudat molta gent i volem mostrar el nostre agraïment sincer a tothom qui ha participat en aquesta proposta".

El segle i mig d'existència continuada d'aquesta empresa familiar ha donat peu, aquest 2019, a tot un seguit d'actes commemoratius que tindran continuïtat el mes d'octubre amb unes noves jornades de comerç organitzades conjuntament amb la Cambra de Comerç de Girona, i l'edició d'un llibre que té com a autor principal l'escriptor Josep Valls.

"Arribar a cent cinquanta anys és un fet excepcional", diu Miquel Roig Casademont, per a qui el més important és "la interacció amb els clients i amb la nostra ciutat, Figueres", una feina que porten a terme des dels establiments Calçats Roig i Orígens de la Rambla. Precisament en aquesta darrera botiga acaba d'incorporar-se Miquel Roig Amat, fill dels actuals propietaris de l'empresa, Miquel Roig i Mercè Amat. "És la sisena generació de la família treballant en el negoci i n'estem orgullosos", afirma el pare.

Durant la presentació del vi Glop de Tramuntana també es va anunciar un regal simpàtic que els organitzadors de La Mitja de Figueres acaben de fer a Miquel Roig Casademont: "m'agrada córrer una mica i m'han dit que per a l'edició d'aquest any em reservaven el dorsal número 150. M'ha fet molta il·lusió però m'hauré de posar en forma", diu Roig.