06 de agost de 2019
06.08.2019
Ajuts

Set empreses rebran 140.000 euros de les ajudes Leader

Han de servir per costejar una part de les inversions que volen executar

05.08.2019 | 19:26

Set empreses de l'Alt Empordà que tenen la intenció de fer una sèrie d'inversions quantificades en més de 475.000 euros rebran un total de 140.000 euros dels ajuts Leader. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha aprovat la quarta convocatòria d'aquests suports en el període 2014-2020, que estan destinats al desenvolupament local i la diversificació econòmica de les zones rurals.

A l'Alt Empordà, les set empreses que rebran la subvenció dels ajuts Leader són: una fleca-pastisseria amb degustació, de nova creació, a Capmany; una casa de colònies a Pontós, perquè construeixin una piscina i ampliïn estances; una fusteria a Borrassà perquè puguin adquirir maquinària; i diferents establiments hotelers i restaurants de la Vajol, Garriguella, Bàscara i Maçanet de Cabrenys, perquè hi facin millores.

L'objectiu principal de les ajudes són fomentar la realització d'inversions que, al seu torn, generin activitat econòmica en les zones rurals i també la creació i el manteniment de llocs de treball, principalment de persones joves. Els Leader estan adreçats especialment a actuacions enfocades en la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i el desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d'activitats turístiques o la conservació i millora del patrimoni rural.

Subvenció del 30 per cent

De mitjana, aquestes empreses subvencionades rebran un 30 per cent de l'import del seu projecte d'inversió en forma de subvenció a fons perdut.

En la convocatòria del 2018, s'han aprovat un total de 209 ajuts per al territori català. Els ajuts s'han gestionat a través dels 11 grups d'acció local Leader catalans, entre ells ADRINOC, que engloba 75 municipis rurals de les comarques de l'Alt Empordà, la Garrotxa, el Gironès, Osona i la Selva. Els 22 projectes que han rebut resolució favorable i han estat gestionats per ADRINOC gaudeixen d'una subvenció d'uns 670.000 euros. Amb el suport que rebran aquests projectes, el territori es veurà beneficiat d'una inversió privada de més de 2,5 milions d'euros. Les empreses beneficiades es reparteixen de la següent manera arreu del territori d'ADRINOC: set s'ubiquen a l'Alt Empordà, nou a la Garrotxa, cinc al Gironès i un a Osona.

Per aquest any 2019, l'entitat ja està treballant intensament en la preparació de la pròxima convocatòria de les ajudes, la qual està previst que es publiqui a la tardor, i igualment que en l'any anterior hi haurà una dotació de més de sis-cents mil euros per a finançar nous projectes. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook