La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, segons les dades obtingudes dels agremiats de les onze associacions membres de l'entitat, destaca que les dades de l'ocupació hotelera durant el mes de juliol i la previsió de l'agost, són les següents.

Dades d'ocupació hotelera del mes de juliol

L'ocupació hotelera durant el mes de juliol al litoral gironí ha estat del 69% a la comarca de l'Alt Empordà, del 81% a la zona de la Costa Brava Centre i del 82% a la Costa Brava Sud.

Pel que fa a la ciutat de Girona i a les seves rodalies l'ocupació ha estat del 75% i, a l'interior de la comarca de la Selva del 60%, igual que a la Garrotxa. Respecte a les comarques del Pirineu de Girona, el Ripollès ha tingut una ocupació del 58% i la Cerdanya del 50%.

Previsió d'ocupació durant el mes d'agost

Com és habitual l'ocupació hotelera del mes d'agost serà més alta durant la primera quinzena.

En aquest sentit, a les zones del litoral gironí i durant la primera quinzena (Alt Empordà, Costa Brava Centre i Costa Brava Sud) es preveu una ocupació que oscil·larà entre el 85% i el 90%.

A la ciutat de Girona i a les seves rodalies es preveu una ocupació entre el 70% i el 75%. A l'interior de la comarca de la Selva i a la Garrotxa l'ocupació serà del 65% i el 70%. I a les zones de muntanya, de les comarques del Ripollès i la Cerdanya entre el 70% i el 75%.

L'ocupació de la segona quinzena d'agost es preveu que sigui un 5% inferior a les zones del litoral gironí i a la ciutat de Girona, però un 10% més baixa a les comarques d'interior i de muntanya.

Perfil del turista i mitjana d'estades

El visitant que pernoctarà a la província de Girona durant el mes d'agost estarà representat principalment per parelles de mitjana edat i famílies catalanes, seguides de franceses. També hi haurà un alt nombre de visitants de la resta de l'Estat Espanyol, el qual és un perfil que s'ha recuperat en comparació a l'any passat. Així mateix i en menor nombre, pernoctaran a la província de Girona turistes estrangers del Regne Unit, Rússia, Alemanya i Holanda.

Com és habitual la mitjana d'estades serà diferent al litoral gironí que a l'interior de la província de Girona. En aquest sentit, a les zones costaneres la mitjana d'estades oscil·larà entre 4 i 5 dies, i en canvi a Girona ciutat, a les zones d'interior i de muntanya, es trobarà entre 2 i 3 dies.

Preus

Pel que fa els preus de les habitacions del mes d'agost, el 60% dels hotels mantindran les seves tarifes en comparació a l'any passat, respecte un 30% que les pujaran un 4%, i un 10% les baixaran un 5%.

Comparativa any interior

Les previsions del sector hoteler durant el mes d'agost segons la informació dels establiments federats enquestats varia. En aquest sentit, un 70% ens diuen que les previsions són semblants a l'any 2018, respecte a un 30% que ens han transmès que són més baixes.