Els empresaris que van assistir a la darrera reunió mensual del Cercle Euram de l'Empordà van rebre amb satisfacció, i optimisme, l'anunci que el Logis Empordà podria començar-se a construir l'any vinent. Això és el que va avançar Pere Padrosa, director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, que va assenyalar que el relleu a la presidència d'ADIF, amb l'arribada d'Isabel Pardo per substituir Juan Bravo, ha permès desencallar el projecte.

"El passat mes de juny ens va donar llum verd per tirar endavant el nostre projecte, que inclou la reforma de l'actual estació", va explicar Padrosa. El finançament es repartirà entre la Generalitat (30%), Port de Barcelona (30%) i un inversor privat (30%) relacionat amb el sector de l'automoció. "La nostra intenció és tenir acabat el projecte abans de finals d'any i posar-lo a licitació. Les obres podrien començar a l'entorn de la primavera del 2020, en funció de les licitacions", va comentar el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, que va destacar que existeixen dos inversors més interessats a instal·lar-se al Logis en un futur no gaire llunyà.

La reunió va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, que va reconèixer que el consistori figuerenc donarà suport al desenvolupament del Logis perquè es tracta d'un projecte "de territori", i va comentar que permetrà "diversificar el teixit productiu" i no dependre únicament del sector serveis.