L'oli d'oliva verge extra Clos de la Torre de Rabós d'Empordà començarà a vendre's a la Xina. L'empresa ha participat a la fira Hofex, líder en alimentació i hostaleria, que s'ha celebrat a Hong Kong recentment i ja té a punt la primera comanda al país asiàtic. El celler, que fa dos anys que treballa per introduir-se a l'extrem Orient, també té previst fer arribar el seu producte d'alta gamma a la ciutat xinesa de Macau al llarg d'aquest any. El mercat de l'oli d'oliva a Hong Kong està en creixement, tot i que el seu consum encara és reduït perquè a la cuina local se n'utilitzen d'altres, sobretot vegetals i de llavors. Actualment, l'estat espanyol, juntament amb Itàlia, és el principal proveïdor d'aquest tipus d'oli en aquesta zona.

Oleícola de l'Empordà, que produeix l'oli Clos de Torre, l'elabora exclusivament amb les olives de les finques que tenen a Garriguella, Rabós d'Empordà, Espolla i Peralada. L'empresa preveu precisament per aquest any una collita rècord. L'estat de floració de les oliveres degut a les pluges de l'hivern fa preveure una recollida rècord i de més qualitat amb més de 200.000 quilos d'olives, 50.000 més que l'any passat.

Actualment, venen a països del nord d'Europa com Dinamarca i el Regne Unit però també arriben fins als Estats Units, a través de la cadena d'aliments de luxe Zibgerman's Delicatessen de Michigan. També està treballant per exportar al centre d'Europa, en països com Àustria i Alemanya, i manté contactes amb Filipines, Singapur, Dubai i Doha. A més, tenen en el punt de mira el Japó o Corea del Sud.

Ara, gràcies a la seva participació a la Fira Hofex, han aconseguit la primera comanda a Hong Kong. Feia dos anys que l'empresa treballava per introduir-se en aquesta zona on, segons el gerent de Clos de la Torre, Martí Clos, "creix l'interès pels productes de qualitat i saludables com l'oli d'oliva". De fet, el mercat d'aquest producte està en constant creixement a Hong Kong però el seu consum encara és baix perquè es cuina molt més amb olis vegetals i de llavors. A banda d'aquesta ciutat, el celler empordanès també té previst fer arribar el seu oli a la ciutat xinesa de Macau durant aquest any.

Un producte d'alta gamma

L'empresa produeix un oli de gamma alta i un altre de consum de proximitat. A més, elaboren olivada d'olives verdes i negres, melmelada d'olives i mel, i oli ecològic. Aquests productes van adreçats a mercats gourmet, botigues especialitzades i establiments de restauració. "Els consumidors valoren cada vegada més els olis de qualitat perquè són exquisits i aporten a qualsevol plat, cru o cuinat, uns aromes i sabors únics", afirma Clos.

L'oli verge extra s'elabora amb tres varietats d'olives: l'argudell (autòctona de l'Empordà), la picual (d'origen andalús) i la frantoio (de la toscana italiana).

Llarga tradició en el món de l'oli

L'empresa, propietat d'una de les famílies de més tradició oleícola de l'Empordà, va iniciar la seva trajectòria moderna fa vint anys i el seu gerent representa la quarta generació. L'any 2011 van construir un celler a Rabós d'Empordà, unes instal·lacions que permeten elaborar el producte de forma artesanal.

Nombrosos reconeixements i premis

El seu oli verge extra, a més, compta amb nombrosos reconeixements i premis. Entre ells, la medalla de plata de 'Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition' dels Estats Units o la medalla de plata en un concurs de Cannes. També ha rebut en diverses ocasions el Prestige Gold, un dels màxims guardons del concurs internacional TerraOlivo, a Jerusalem.