L'Assecador Comunitari de l'Empordà de Fortià celebra trenta anys amb una jornada encarada als pagesos i les pageses del territori. La trobada es farà el dijous 6 de juny, de dos quarts d'onze del matí fins a les dues del migdia, i les inscripcions estan obertes fins al dilluns 3.

L'acte inclou tres ponències relacionades amb el món rural, com són: La gestió dels regadius i les necessitats dels ecosistemes: una oportunitat de futur, de Diego Moxó; Reg i futur. Reflexions: situació actual i problemàtica, d'Antoni Pané; i Pagesos? no, empresaris agrícoles!, de Pere Ballart, el gerent de l'empresa. L'acte comptarà amb la presència de la consellera Teresa Jordà.

El responsable recorda les primeres passes a l'Assecador: «Era l'any 1989 quan un centenar de pagesos vam unir esforços perquè no volíem dependre de comerciants i empreses». L'objectiu de la formació d'aquesta institució va ser que volien evitar intermediaris, millorar les condicions i preus, i, sobretot, evitar la competència deslleial que es donava al sector.

Al llarg dels anys, el negoci s'ha convertit en l'entitat de referència del sector de la pagesia de l'Alt Empordà.