25 de maig de 2019
25.05.2019
Girona

La gironina Som Energia creix un 30% en nombre de socis i preveu facturar 60 MEUR

La cooperativa frega els 60.000 membres, unes dades que ha presentat en l'Assemblea General d'aquest dissabte a Girona

26.05.2019 | 00:35
Una fotografia de l'assemblea general anual de Som Energia.

La cooperativa energètica Som Energia ha crescut un 30% en nombre de socis, i ja frega els 60.000, una xifra a la que espera arribar aquest 2019. El salt que ha fet la companyia ha estat substancial durant el 2018 en què ha comercialitzat un 53% més d'energia que l'any anterior, el què suposa una facturació de 49,5 MEUR. Aquestes dades fan ser optimista l'energètica gironina que espera que al llarg d'aquest exercici pugui facturar uns 60 MEUR i arribar als 100.000 contractes signats amb els seus clients. Aquestes xifres s'han exposat aquest dissabte en el transcurs de l'Assemblea General de l'entitat que s'ha fet a Girona, i que com és habitual en la cooperativa, s'ha compartit amb quinze seus més per videoconferència.

A l'assemblea d'enguany s'hi han presentat deu mocions sorgides de la base societària, que a més de proposar-les, les ha treballat i debatut prèviament en espais virtuals, com la plataforma Participa, i en fòrums presencials, com la Trobada de Grups Locals. Una de les mocions aprovada, ha estat la d'estudiar la manera d'obrir la participació de les comunitats locals en el finançament de projectes de generació de la cooperativa. Amb aquesta mesura es busca acostar aquests projectes a la població del territori on es duen a terme.

A l'assemblea hi han participat presencialment 314 persones, des de les setze seus repartides arreu del territori i organitzades pels Grups Locals. A més, 215 persones més ho han fet telemàticament, a través de l'assemblea virtual.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook