L'Associació XEC Empordà va organitzar, el passat 17 de maig al Rocòdrom de Figueres, la jornada "De professió: valenta!". En aquest marc es va poder escoltar l'experiència vital de tres dones que treballen actualment en professions de risc: l'Aurora Fontova (infermera d'urgències); la Maite Torres (mossa d'Esquadra); i la Laura Pou (bombera).

L'acte comptava amb el suport de Promoció econòmica de l'ajuntament de Figueres, i va exhaurir les places limitades una vegada més. En total, 30 assistents van escoltar amb interès les explicacions i experiències de les tres professionals que treballen molt a prop de tots.

Les ponents van parlar sobre el que és per elles la valentia i el coratge, cada una des de la seva pròpia visió, i de com ho feien perenfrontar-se a les seves pors i superar-les. Les tres van fer sentir la seva autèntica passió per la feina. "Sinceres i emotives, properes i molt singular", les defineixen les organitzadores. Totes tres van parlar de les pors i moltes vegades de la incomprensió per part de la família i els amics, i que mai s'han sentit discriminades per ser dones en un espai preferentment d'homes.

Per acabar, van respondre que les competències transversals en les que més s'identificaven eren el treball en equip, la superació, la comunicació, la responsabilitat, l'adaptabilitat i la capacitat resolutiva. El públic van sortir un xic més conscienciats sobre la importància de gaudir de la vida, però amb prudència.