El Vívid, el mes de les experiències enoturístiques de la Ruta del Vi DO Empordà, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, ha ofert durant el mes d'abril una cinquantena de propostes enoturístiques a l'Alt i el Baix Empordà amb prop de 2.200 places disponibles.

Un total de 2.009 persones han assistit a les diverses activitats, que han registrat una ocupació mitjana superior al 90 %. Aquestes dades representen la xifra més alta d'assistents i el nivell d'ocupació més alt de totes les edicions del Vívid que han tingut lloc fins ara. Una trentena d'activitats van exhaurir les entrades disponibles.

D'entre les propostes més concorregudes en destaquen la Mostra de Vins de Roses, amb 650 participants; els tastos amb personalitat o monòlegs maridats (amb Carlos Latre, Yolanda Ramos, Pep Nogué i Anna Bertran), amb 280 assistents, i la III Marxa Popular entre Vinyes, que es va fer a Calonge-Sant Antoni, amb 150 caminants.

Visitants de més d'un centenar de localitats catalanes

Segons l'enquesta encarregada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona als usuaris del Vívid, el 66,2 % dels enoturistes procedien de les comarques gironines, principalment de la ciutat de Girona, que representa el 20 % del total. També en destaca la participació de veïns de Figueres, Banyoles i localitats de l'Alt i el Baix Empordà, com Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell o Calonge. El 33,8 % dels participants de l'esdeveniment procedien de les comarques barcelonines, principalment de la capital catalana, amb el 10,1 %. En total s'han registrat participants de més d'un centenar de localitats catalanes.

Quant al perfil del visitant, el 47,05 % duia a terme activitats del Vívid amb parella; el 38,97 %, amb amics, i l'11,02 %, amb la família. Per franges d'edat, els adults d'entre 30 i 50 anys han representat el 54,4 % dels participants, seguits pel grup de públic d'entre 50 i 70 anys, amb el 37,9 %. L'enquesta recull l'elevat grau de satisfacció del públic assistent, amb una valoració molt bona per part del 85,2 % dels usuaris, i bona per part del 12,5 %.

L'informe de valoració també recull que tres de cada quatre participants han manifestat haver-se quedat a dinar o sopar a la zona, i un de cada cinc usuaris assegura que ha pernoctat a la Costa Brava amb motiu de la seva participació a l'esdeveniment. Aquestes dades posen de manifest l'impacte econòmic que el Vívid genera en altres sectors com la restauració o l'hostaleria de les comarques gironines i la seva contribució per desestacionalitzar el turisme.

Els organitzadors, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i els membres del Club de Màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà valoren molt positivament aquestes dades i es mostren especialment contents pel bon funcionament de les activitats inclusives que s'han incorporat per primer cop enguany a la programació del Vívid. Les tres activitats inclusives han exhaurit les places: la visita amb tast al celler La Vinyeta per a persones amb mobilitat reduïda; la visita amb tast al celler Oliveda per a persones sordes, i la visita al Museu del Suro de Palafrugell i tast a cegues per a persones invidents.

Activitat pendent

El Vívid encara durà a terme durant el mes de maig una activitat que es va haver d'ajornar en la data prevista a l'abril. Es tracta de la proposta ViMàgia, que tindrà lloc al celler Vinyes d'Olivardots, el dia 4 de maig.