El Departament d'Informàtica de l'Institut Cendrassos de Figueres ha tancat un acord de col·laboració amb ICON Sistemes Informàtics, partner d'Ekon. Aquest acord té l'objectiu que, durant el trimestre vinent, els alumnes del Grau Superior en Desenvolupament d'Aplicacions Web utilitzin la versió cloud d'ekon ERP en el mòdul de sistemes de gestió empresarial.

Durant 27 hores lectives, els estudiants descobriran com s'integra un ERP dins dels sistemes de gestió empresarial i simularan el desenvolupament d'un projecte propi, que inclogui les especialitats de producció, finances, administració i logística. ICON ha donat tot el suport tècnic i la consultoria necessària igual que si es tractés de la implantació en un client, inclosa la creació d'una configuració i una base de dades pròpia.

Els alumnes treballaran amb la versió ekon en cloud i en el hosting del propi fabricador d'Ekon. Per a això, els responsables d'ICON han proporcionat formació i cobertura en la preparació de les classes als responsables del centre. «És una primera experiència, però confiem que els alumnes aprenguin com s'implanta i es parametritza un ERP en una empresa real. Durant tres mesos seran veritables consultors en sistemes de gestió empresarial», explica Rafael Aguilar, CEO d'ICON.

Una vegada finalitzada aquesta primera col·laboració, ICON i els professors de l'institut valoraran la col·laboració i estudiaran si es manté i s'amplia a altres Graus Superiors que s'imparteixen en el centre.