22 de abril de 2019
22.04.2019
Energia

El petroli supera els 74 dòlars per barril, màxim anual, per la pressió dels EUA sobre Iran

Registra el seu major cost des de l'1 de novembre de 2018

22.04.2019 | 16:33
La comercialització del petroli s'està encarint a marxes forçades.

El preu del barril de petroli de qualitat Brent, de referència per a Europa, arribava a aconseguir aquest dilluns un màxim de 74,31 dòlars, més d'un 3% per sobre del preu de tancament del passat dijous i registrant així el seu major cost des de l'1 de novembre de 2018, a l'expectativa que EUA endureixi les seves pressions sobre l'Iran amb l'anunci de sancions per als països que comprin cru persa i que fins ara gaudien d'una exempció nord-americana.

En concret, el preu del barril de petroli Brent, que va tancar dijous passat en 71,97 dòlars, es disparava fins als 74,31 dòlars, el seu preu més alt des de l'1 de novembre de 2018. En el que va d'any, el cru de referència per al Vell Continent s'ha revaloritzat un 38%.

En el cas del petroli Texas, de referència per als EUA, el preu del barril escalava fins als 65,87 dòlars, enfront dels 64 dòlars del tancament anterior, el seu major cost unitari des del 31 d'octubre de 2018 i un 45% per sobre del preu marcat al tancament de 2018.

Segons una informació avançada per The Washington Post i confirmada per Financial Times, el Govern dels EUA podria anunciar aquest mateix dilluns la retirada d'aquestes exempcions a les importacions de cru iranià per part de països com Xina, l'Índia o el Japó, que podrien veure's així objecte de les sancions nord-americanes.

D'aquesta manera, la premsa nord-americana assenyala que el secretari d'Estat dels EUA, Michael Pompeo, té previst anunciar aquest dilluns la decisió. Actualment la Xina, Grècia, l'Índia, Itàlia, el Japó, Corea del Sud, Taiwan i Turquia gaudeixen d'aquesta exempció, que expira el proper 2 de maig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook