El coffee break ofereix uns instants de descans i d'intercanvi d'impressions amb el públic d'eWoman Empordà, que s'ha celebrat al Teatre Municipal de Roses organitzat pel Setmanari de l'Alt Empordà i Prensa Ibérica. Han acabat les intervencions de les quatre ponents, que han exposat les seves experiències professionals d'una forma sintetitzada i han transmès, d'una forma molt inspiradora, la seva energia emprenedora. En la segona part de la jornada, el públic pren protagonisme.

De mica en mica, tothom va tornant als seus seients del pati de butaques. Ningú no s'espera que un so estrident, de telèfons, timbres, trànsit intens, cridòria... trencarà el relax de l'hora del cafè. Usoa Arregui, Alfredo Julià i Ignacio Alonso, professionals de Cambyo Coaching, donen la benvinguda als assistents en un ambient d'estrès i descontrol, i els demanen que, en un minut, escriguin tot allò que creuen que han de fer quan es troben en un context com aquell, de soroll insuportable, frenètic.

El públic d'eWoman Empordà aprèn a alliberar-se de l’estrès  i la pressió que ens condicionen la vida

El públic d'eWoman Empordà aprèn a alliberar-se de l’estrès i la pressió que ens condicionen la vida

Al cap d'un minut, de forma sobtada, sorgeix el silenci. Els coachs han preparat, per a eWoman Empordà, una activitat plena de nous aprenentatges de consciència d'un mateix, del propi cos, de la ment i de la respiració. Una sessió de relax absolut, d'aturar-se a pensar, de reflexionar.

«Penseu què és allò que heu sentit escrivint tot el que heu de fer fins al final del dia. Penseu quina és l'emoció que se us activa amb aquest exercici», comenten els coachs, i, tot seguit, conviden el públic a entrar en un web (www.menti.com), a través del mòbil, a anotar un codi i a escriure la paraula que millor descriu allò que senten. En temps real, apareixen en una pantalla els sentiments del públic, sentiments que Usoa Arregui, Alfredo Julià i Ignacio Alonso anomenen «sabotejadors»: saturada, atabalada, impotent, enfadada, sobrepassada, desmotivada, trista, incompetent, desencantada, sense sentit, atemorida, sola, inútil, infravalorada... en són exemples.

«Hi ha molts sentiments que representen moments de pressió i d'estrès», reconeixen, alhora que detallen quins són els tres factors que caracteritzen els sabotejadors: «Són de collita pròpia, són inconscients i es poden deixar anar. Com? Posant consciència».

És en aquest punt que els conductors de l'activitat proposen una estratègia per prendre consciència. El públic s'ha de posar un antifaç, adoptar una postura còmoda i seguir les paraules d'un dels coachs, que, amb el silenci com a embolcall, comunica que la pràctica acabarà amb el so d'un instrument tibetà.

Tot gira entorn d'una festa d'aniversari, en què el regal ha de ser un sentiment que allibera tot allò que boicoteja l'èxit de cadascú. «Només pots triar-ne un: alegria, poder, tendresa, optimisme, valentia, confiança, il·lusió o humilitat», informa el coach. Un cop acaba l'exercici, Usoa Arregui, Alfredo Julià i Ignacio Alonso demanen al públic que anotin en un paper el sentiment elegit i, llavors, conviden tothom a agrupar-se davant de l'escenari amb aquelles persones que han escrit el mateix que ells.

Vuit grups, vuit emocions, que uns i altres han triat i que comparteixen i comenten i que justifiquen obertament, amb l'objectiu de «destruir el sabotejador que els condiciona la vida». La pràctica acaba amb aquest consell dels responsables de Cambyo: «Cada vegada que se us activi el sabotejador de l'estrès, podeu tancar els ulls, obrir les mans i trobareu el regal que heu triat avui, el vostre regal».