Nissan ha anunciat que presentarà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà 600 treballadors de Barcelona, ??després de finalitzar aquest dijous sense acord el termini fixat per l'empresa per tancar l'ajust de plantilla anunciat.

Davant la falta d'acord amb els sindicats, la companyia ha anunciat aquest divendres als representants dels treballadors de l'inici del procés per a la presentació de l'ERO per als seus centres de Barcelona (Zona Franca i Montcada).

Des de l'empresa s'ha insistit que la direcció segueix prioritzant les "mesures de caràcter voluntari i un pla de prejubilacions" amb el 80% del salari net fins a la jubilació als 63 anys.

En un comunicat, l'empresa ha explicat que aquesta decisió persegueix l'objectiu d'arribar a un acord que permeti dur a terme les mesures d'ajust necessàries per poder garantir la competitivitat i la sostenibilitat de les plantes de Barcelona.

A més, la multinacional ha confirmat la seva intenció d'invertir 70 milions d'euros en una nova planta de pintura d'última generació d'acord amb els nous requisits mediambientals, inversió que està condicionada a la consecució de les mesures d'ajust plantejades.

La direcció de Nissan Motor Ibèrica ha donat un termini de 14 dies a la representació social per a constituir la comissió negociadora, període a partir del qual s'iniciaran les negociacions.

Els representants dels treballadors ja van expressar ahir la seva por que la companyia optés per presentar un ERO per dur a terme l'ajust previst de 600 llocs de treball de manera unilateral.