Imma Serra i Xènia Semis són el binomi que s'amaga darrere de la marca de roba Rita Row. La firma va aconseguir créixer un 380% durant l'any passat, i de cara a tancament de l'exercici del 2019 vol assolir la fita d'un milió de facturació. Serra va rebre el premi als eWoman en representació de la firma figuerenca.

Què és Rita Row?

Rita Row és una marca que va néixer ara fa sis anys. Amb el temps hem aconseguit anar creixent. Aquest últim any hem tingut una crescuda exponencial i inèdita perquè hem entrat al mercat dels Estats Units.

Entrevista | Rita Row guanya el Premi Ewoman Empordà al negoci online

Entrevista | Rita Row guanya el Premi Ewoman Empordà al negoci online

Quina col·lecció teniu entre mans, actualment?

Ara justament hem acabat de donar sortida a la col·lecció d'estiu i ens hem dedicat a acabar de tancar vendes de la col·lecció de l'hivern del 2019.

Què podeu avançar de la temporada d'hivern?

L'hem titulada Rolling Hills, i està inspirada en el bosc i la naturalesa. Hem optat per un predomini clar dels tons terrosos. Seguim intentant oferir comoditat i confort amb peces alldaylong, que serveixin des del matí fins a la nit. També intentem potenciar els teixits orgànics, tot i que és una cosa que costa molt.

Quin és el pròxim objectiu de la firma?

De moment estem contentes perquè considerem que hem arribat a tots els punts que ens interessaven en un primer moment. Tot i això, volem tenir més botigues per tot el món, perquè no podem quedar-nos on estem. Ens agradaria posicionar-nos millor a l'Àsia i el sector nord d'Europa.

En concret el vostre premi ha estat pel negoci online. Com és la vostra imatge a Internet?

La nostra web ens representa molt bé. Des del primer moment hem cuidat molt la imatge corporativa, i tenim una carta de presentació forta, en l'àmbit digital. Creiem que el nostre site mostra clarament tot el que volem explicar mitjançant imatges. Des de Rita Row entenem que el web és un element molt important de l'empresa, i més si et vols internacionalitzar. Si et mous per aquí, pots utilitzar el porta a aporta, però un cop surts d'Espanya necessites una web potent.

Quin percentatge de vendes us prové del web?

De moment representa el 15% de la nostra facturació. És un percentatge petit, perquè la veritat és que és una dinàmica que encara costa, però estem contentes perquè va augmentant. Nosaltres venem molt més a través de punts físics, de botigues multi marca. A la gent potser li costa perquè no sap com talla la nostra roba, però una vegada han comprat en botigues físiques i ens coneixen, és fàcil que comprin per Internet.

Com es rep aquest premi?

Rebre un premi així senta molt bé, i més si és a casa, que sol ser l'últim lloc on et reconeixen. Estem molt contentes de veure la feina que estem fent cada dia.

Quina és la clau de l'èxit?

L'esforç i la constància.