Lupina Iturriaga va exposar la seva experiència a l'escenari d'eWoman Empordà, al Teatre Municipal de Roses el 4 d'abril. Empresària amb una sòlida carrera professional, que la posiciona com a experta en planificació financera, va fundar Fintonic a finals del 2012. Aquesta iniciativa s'ha convertit en un èxit entre totes aquelles persones interessades a aprofitar els avantatges que ofereixen les noves tecnologies aplicades a simplificar i controlar les finances personals. Avui Fintonic té més de 600.000 usuaris registrats. Lupina Iturriaga va titular la seva ponència Protagonistes de les nostres finances: lidera la teva vida financera.

Lupina Iturriaga va parlar, com la resta de conferenciants, en primera persona, des de les seves vivències i va explicar tots aquells aprenentatges que li han resultat útils en el seu trajecte pel món emprenedor. Les va compartir amb el públic: «Amb les persones amb les quals treballes has de tenir la mateixa passió, per aconseguir un objectiu. La nostra passió -referint-se a Fintonic- és ajudar la gent, sent molt transparents».

Lupina Iturriaga parla sobre Fintonic a eWoman Empordà 2019

Lupina Iturriaga parla sobre Fintonic a eWoman Empordà 2019

L'experta en finances va comentar que està acostumada a dir als seus companys d'equip que, si no creuen que poden canviar el món, s'estima més que marxin. «T'has d'envoltar de gent positiva, de persones que saben dir que sí i que, en el lloc d'una queixa, posen solucions», va decretar la ponent, la qual té una màxima: «Innovació és organització».

En aquest sentit, va assenyalar que «acostuma a passar que, si alguna cosa va malament, la gent mira cap a un altre cantó i busca excuses». «Aquesta no és una bona forma de treballar. Les mètriques no enganyen i, si hi ha adversitats, cal buscar la solució, no buscar problemes».

Les idees han de veure la llum

Mare de tres fills, Lupina Iturriaga diu que, per a ella, muntar una start upha estat com tenir un quart fill. «Implica molta feina, però t'emociona saber que fas una cosa que ajudarà la gent. Aquest és el meu cas», va manifestar.

Lupina Iturriaga és de l'opinió que totes les idees han de veure la llum: «Si teniu una idea, l'heu d'explicar a tothom. Aquest és el meu consell. Per què? doncs perquè, si ho feu, agafareu imputs de tot arreu i aconseguireu anar alimentant cada vegada més la vostra idea».