Un degoteig de gent va anar omplint a poc a poc el Teatre-Palau de Congressos Municipal de Roses un assolellat dijous 4 d'abril, per gaudir de la primera gala eWoman que es feia a l'Empordà. La jornada, organitzada pel Setmanari de l'Alt Empordà i Prensa Ibérica, tenia per objectiu servir d'altaveu per mostrar els casos d'èxit de dones que han destacat per la seva trajectòria professional i lideratge en l'entorn digital i tecnològic. D'altra banda, també servia d'escenari per lliurar els premis de la primera edició d'eWoman Empordà en les categories negoci online, trajectòria professional i mèrit esportiu. Les guanyadores, al final d'aquest tour per setze poblacions d'arreu de l'Estat, participaran en una gran final de cloenda a Madrid.

L'eWoman Empordà es va estrenar amb èxit al Teatre Municipal de Roses

L'eWoman Empordà es va estrenar amb èxit al Teatre Municipal de Roses

Aquesta ha estat la primera vegada que el Setmanari de l'Alt Empordà s'ha incorporat a aquest circuit. La periodista Sònia Duñach va ser l'encarregada de concuir la jornada davant de cent cinquanta persones. La sessió va començar amb una benvinguda del director editorial, Carles Ayats, qui va assenyalar que eWoman Empordà «ha de ser una nova porta oberta en aquest trajecte d'oportunitats, per a dones i per a homes que lluiten pels seus somnis». La següent a agrair i donar la benvinguda va ser l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que va valorar l'eWoman com un bon exemple de «generar una xarxa de relacions entre dones del territori que transmeten empoderament en el sector laboral».

82

eWoman Empordà, una cita inoblidable en imatges

eWoman Empordà posa nom i cara a dones d'èxit en la direcció i la gestió de negocis, amb perfils diversos però amb un denominador comú: la capacitat d'inspirar i motivar altres dones. En aquest sentit van participar en l'acte, amb un discurs positiu i empoderant: Coro Saldaña, experta en moda digital; Nerea de la Corte, enginyera industrial amb gran experiència internacional a Endesa; Diana Ballart, cofundadora de Chupa Chip; i Lupina Iturriaga, empresària i fundadora de Fintonic.

Les experiències de cada una d'elles van ser sintetitzades en curtes intervencions i quan van finalitzar, tocava un recés. Un coffe break de mitja hora va permetre recuperar forces i estirar les cames abans d'activar el cos i la ment en la sessió de coaching que va conduir Cambyo. Abans de tornar a entrar a la sala, s'havia d'agafar antifaç, paper i bolígraf per participar en una activitat de relax absolut, de silenci, d'aturar-se a pensar i de reflexionar. Tot seguit, Lluís Fernández, en representació del Grup Autopodium, va ser la mà innocent que va triar la butlleta guanyadora per gaudir d'un Volkswagen Tiguan durant tot un cap de setmana. L'afortunada va ser Maria Rosa Agustí Rigall, presidenta d'AGE Girona, que més tard tancà l'eWoman.

Guanyadores d'eWoman Empordà

Per acabar la jornada, es lliuraren els premis eWoman. El director del Setmanari de l'Alt Empordà, Santi Coll, va donar el premi eWoman al negoci online a Imma Serra i Xènia Semis, fundadores de Rita Row, empresa dedicada a la moda que promou el compromís amb la indústria de proximitat i de qualitat. El jurat va valorar el desenvolupament del projecte, el compromís amb el territori i el seu creixement, que s'ha multiplicat gairebé per quatre en l'últim any.

Nerea de la Corte va fer entrega del premi al mèrit esportiu a Eva Fernández. La figuerenca ha estat una de les tenistes més importants de la història d'aquest esport a la demarcació de Girona. Va aconseguir set títols individuals i dos en dobles, a més d'una medalla d'or i una de bronze als Jocs Mediterranis de Pescara 2009. Després de retirar-se de les competicions, va exercir com a delegada de l'equip de la Copa Federació de la Reial Federació Espanyola de Tenis.

Miquel Gotanegra, director general del Grup Terraza de Roses, va ser l'encarregat de lliurar el premi eWoman Empordà a la trajectòria professional a Fàtima Bosch, doctora en Farmàcia i que lidera un equip d'investigació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Els resultats de les seves investigacions han saltat a la primera línia de l'actualitat com una gran oportunitat per curar la diabetis. El seu grup de recerca va començar fa 28 anys, però en fa deu que també es dedica, paral·lelament, a investigar sobre malalties rares metabòliques molt severes, com les Mucopolisacaridosis (MPS).

Per tancar l'acte, Maria Rosa Agustí, presidenta de l'AGE Girona i declarada activista pels drets de les dones, va voler fer un reconeixement tant a les ponents com a les guanyadores, de cadascuna de les quals, segons va dir, va treure algun aprenentatge. «Les dones som el motor de canvi», va sentenciar.

La primera edició d'eWoman Empordà va comptar amb el patrocini de l'Ajuntament de Roses, la Diputació de Girona, el Grup Terraza, el Grup Autopodium, la Universitat de Girona, Fricash i Engel & Völkers; amb el suport d'Endesa, i amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona, l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, l'Associació Gironina d'Empresàries (AGE Girona), l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (Aenteg) i la Xarxa d'Emprenedores Competents (XEC Empordà).