eWoman Empordà posa nom i cara a dones d'èxit en la direcció i la gestió de negocis, amb perfils i circumstàncies diverses però amb un eix comú en totes elles: la capacitat d'inspirar i motivar altres dones. Les podreu escoltar el 4 d'abril al Teatre Municipal de Roses, en l'esdeveniment que organitzen el Setmanari de l'Alt Empordà i Prensa Ibérica.

Les quatre dones que compartiran la seva experiència professional amb el públic d'eWoman Empordà són:

Coro Saldaña, Fashion Practice Lead a Accenture Iberia

Coro SaldañaTítol de la ponència: «We are dreamers too»

Coro Saldaña compta amb un ampli coneixement i trajectòria en la indústria de la moda, després d'haver treballat amb dissenyadors com Roberto Torretta o marques com Pepe Jeans. Aquests últims anys s'ha especialitzat en moda digital gràcies a projectes tan constructius i visionaris per a l'època com El Armario de la Tele, on es va desenvolupar com a directora comercial, o Amazon BuyVip. Té un MBA executive d'ISEM Fashion Business School i un MBA per la Universitat de Deusto. Compagina la feina a Accenture amb la iniciativa Women In Tech i, a més, lidera, juntament amb la Universidad de Navarra, Atelier, el primer programa d'acceleració de start-ups de moda a Espanya.

Lupina Iturriaga, fundadora i co-CEO de Fintonic

Lupina IturriagaTítol de la ponència: «Protagonistes de les nostres finances: lidera la teva vida financiera»

La carrera professional de Lupina Iturriaga la posiciona com a experta en planificació financera i, això, juntament amb el seu perfil d'emprenedora, la va portar a fundar a Espanya Fintonic. Fintonic va néixer a finals de 2012 sent un èxit entre els interessats a aprofitar els avantatges que ofereixen les noves tecnologies aplicades a simplificar i controlar les finances personals. Es tracta d'un negoci disruptiu per la forma de comunicar-se i interrelacionar-se amb els usuaris. L'aplicació ofereix informació de forma neutral i objectiva, amb la finalitat que qualsevol ciutadà pugui prendre les millors decisions pel que fa als seus diners. Més de 500 persones s'hi han registrat.

Diana Ballart, CEO i cofundadora de Chupa Chip

Diana BallartTítol de la ponència: «Instint emprenedor»

Diana Ballart forma part de l'equip de promotors del Chupa Chip, un caramel intel·ligent que, per mitjà de la saliva, permet detectar malalties. El projecte els ha fet mereixedors de múltiples premis a escala nacional i internacional. Ella, de fet, ha explicat en què consisteix Chupa Chip davant públic de Silicon Valley i de Los Angeles. Chupa Chip és una idea tan senzilla com innovadora, que pot revolucionar la prevenció del colesterol en els infants. És el medical device que realitza un test mèdic de forma no invasiva. El caramel intel·ligent funciona amb un biosensor que detecta intoleràncies i malalties, per mitjà de la saliva. Els resultats del test es digitalitzen en una app.

Nerea de la Corte, responsable de gestió ambiental d'Endesa

Nerea de la CorteTítol de la ponència: «I per què jo no? Transformar-se dins el sector energètic»

Enginyera industrial en tècniques energètiques per la Universitat Politècnica de Catalunya. Treballa a Endesa des del 1999, primer en temes de cogeneració i renovables en l'àmbit espanyol i, després, desenvolupant renovables a Europa. La seva tasca està focalitzada en el medi ambient des del 2008, i és la responsable de Desenvolupament, gestió i iniciatives ambientals. És referent de medi ambient a Catalunya. Al seu departament són quatre dones i cinc homes. De la seva etapa universitària, calcula que només prop d'un 10% dels alumnes eren dones.

Els aliats d'eWoman Empordà

Els aliats d'eWoman Empordà

eWoman Empordà no seria possible sense el suport dels patrocinadors i col·laboradors, als quals volem agrair la seva implicació: Ajuntament de Roses, Diputació de Girona, Grup Terraza, Autopodium Volkswagen, Universitat de Girona, Fricash, Engel & Völkers, Endesa, Cambra de Comerç, Estació Nàutica Roses Cap de Creus, Associació Gironina d'Empresàries (AGE), Associació d'Empreses de Noves Tecnologies (Aenteg) i Xarxa d'Emprenedores Competents (XEC Empordà).

L'assistència a la jornada és lliure i gratuïta, però cal inscriure's prèviament a www.ewoman.es, perquè l'aforament és limitat.