El dia 12 de maig entrarà en vigor una nova legislació que afectarà a totes les empreses que treballen en el sector de l'hostaleria. «La normativa busca lluitar contra la precarietat laboral a la jornada laboral, alhora que vol millorar la imatge del sector, ja que es detecta que socialment no està gaire ben vist», explica el gerent de l'Associació d'Hostaleria, Carles Tubert, sobre aquesta estratègia que vol fer més amable el sector.

El punt més notori del Reial Decret Llei 8/2019 és el que indica que s'haurà de garantir el registre diari dels treballadors d'una empresa, des de l'inici fins a la fi de cada jornada laboral, a través de sistemes preferiblement automatitzats. En cas que s'incompleixi aquesta normativa, es poden imposar sancions que van des dels 626 euros fins als 6.250, en funció de la gravetat de cada situació. La meta que es busca amb aquesta regularització és que els treballadors tinguin una jornada de descans de 48 hores.

Des del conveni col·lectiu de l'Associació d'Hostaleria, volen procurar que es prevegi la flexibilitat horària a partir de les puntes de treball, ja que consideren que la distribució horària de la productivitat és diferent en període de temporada alta i baixa.

A falta de veure com afectarà aquesta automatització en el sector, de moment hi ha molts empresaris amb dubtes. Per això, l'Associació d'Hostaleria organitza una jornada a l'Hotel Bon Retorn de Figueres, el proper 2 d'abril a les nou del matí. A l'acte, emmarcat en les sessions formatives «escalfant temporada» hi assistirà la inspectora en cap de treball de Girona, per tal de resoldre tots els dubtes que es plantegin els assistents.