eWoman, el circuit d'esdeveniments organitzat per Premsa Ibèrica que ha visitat 15 ciutats i ha premiat a 57 dones pel seu talent i lideratge, s'ha consolidat, en sols dues edicions, com un gran punt de trobada per a compartir experiències, reconèixer el mèrit de la dona emprenedora, avançar en la cultura de la igualtat i progressar junts com a societat.

El passat 29 de febrer i davant més de 300 persones reunides a Madrid, es van lliurar els guardons nacionals als quals optaven les guanyadores de les diferents seus. "Creiem en la dona, en la seva capacitat per a assumir responsabilitats, per a generar projectes i dirigir equips. A més d'una alta presència de dones en el seu consell d'administració, comptem amb sis directores de periòdic, la qual cosa no ocorre en cap altre grup de comunicació a Espanya", va subratllar Irene Lanzaco, Directora General de Presidència de Premsa Ibèrica editor d'aquest periòdic- abans de passar al lliurament dels premis...

Premis eWoman Art digital i Xarxes Socials, Negoci online i Trajectòria professional

De pintar a les nits, d'amagat, a pujar-se a un escenari a recollir el Premi eWoman en la categoria Art Digital i Xarxes Socials pels seus grafitis. L'artista urbana Julieta XLF no hauria pogut endevinar anys enrere on la portarien les seves pintures murals, curulles de talent, color i sensibilitat. "La meva família m'ha educat lliure i m'ha permès créixer dins d'aquesta rebel·lia. És important donar visibilitat a totes aquestes dones que no la tenen, per això estem aquí, per a continuar lluitant juntes. Amb creativitat, passió i perseverança podem inventar un món millor", va assenyalar en agrair el reconeixement.

Tenacitat i esforç podrien ser perfectament les claus de l'èxit de Cristina Aristoy, Premi eWoman en la modalitat de Negoci online. Amb sol 26 anys, l'emprenedora valenciana va posar la primera pedra de la marca de joies Singularu, una signatura d'èxit que avui factura més de 3,5 milions d'euros a l'any, compta amb sis botigues físiques i planeja arribar a les 90 en 2020. Per a la creadora "res d'això hauria estat possible sense l'equip que hi ha darrere i, per descomptat, sense tots els que segueixen i compren Singularu".

El Premi eWoman a la Trajectòria professional by CaixaBank va ser per a una dona que ha dedicat tota la seva vida a la protecció i rehabilitació del patrimoni cultural i artístic: la catedràtica i investigadora Pilar Roig Picazo. Entre les seves actuacions més importants destaca la restauració de la cúpula de la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats, de la volta de l'església de Sant Joan del Mercat o de les pintures de la volta de l'església de Sant Nicolás, considerada la "Capella Sixtina valenciana".

La guanyadora, que no va poder assistir a l'acte, va agrair el reconeixement en un vídeo que va aprofitar per a elogiar el treball de la resta de candidates: "He après moltíssim de totes les dones valentes. Vaig gaudir enormement escoltant les seves experiències i totes elles són mereixedores també del Premi eWoman". En el seu nom, va recollir el guardó Gemma Martínez, subdirectora del diari Levante-EMV.

Julieta LXF, Cristina Aristoy i Pilar Roig Picazo van ser els noms propis de la primera edició d'aquests premis, possibles gràcies al suport dels patrocinadors -CaixaBank i KIA T. de les Heras- i els col·laboradors - Càmera de Comerç, Moskovitas i Promociona-. Una nit consagrada al talent, la professionalitat, l'excel·lència, l'emprenedoria, el lideratge, l'esforç, l'èxit... en clau de dona i que dóna pas a un nou tour eWoman 2019. L'objectiu: continuar posant en valor el talent femení i les històries de dones que dia a dia construeixen un futur més just.