01 de març de 2019
01.03.2019
Decret ministerial

Els lloguers només es podran apujar amb l'IPC i seran de 5 anys

El Congrés dels Diputats haurà de validar el decret i tot apunta que formacions determinants com Podem, ERC i PDeCAT hi donaran suport

01.03.2019 | 13:52
El Govern regula l'augment dels lloguers d'immobles.

El govern espanyol ha aprovat limitar la pujada anual dels lloguers a l'increment de l'Índex de Preus de Consum (IPC) i ha ampliat de 3 a 5 anys la pròrroga obligatòria dels contractes. Ho ha anunciat aquest divendres la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que ha aprovat un reial decret llei amb mesures urgents en matèria d'habitatge i lloguer. Així doncs, els propietaris no podran apujar el preu del lloguer d'un contracte per sobre de la inflació anual. Calvo ha afirmat que el reial decret busca la "protecció dels llogaters" però també "l'equilibri" entre els dos. Ara la mesura haurà de passar pel Congrés dels Diputats i tot apunta que formacions determinants com Podem, ERC i PDeCAT hi donaran suport.

Pel que fa a la pròrroga obligatòria del contracte passa de 3 a 5 anys si el propietari és una persona física, tal com ja va aprovar el govern al desembre però va tombar el Congrés dels Diputats. En cas que l'arrendador sigui una persona jurídica, la pròrroga serà de 7 anys. A banda, la pròrroga tàcita del contracte passa d'un a tres anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook