Una vintena de restaurants s'han inscrit a Kitchen Coaching Empordà, un nou projecte de l'Associació per a la Formació Professional de l'Alt Empordà, que s'ha presentat aquest dilluns, 25 de febrer, a l'Escola d'Hostaleria. La iniciativa es basa en una formació empresarial dissenyada a la mida de cada restaurant, en què un equip de professionals ofereix un assessorament integral en aquells àmbits en què l'establiment ho requereix: en restauració, en cuina, en servei i sala, en atenció al client, en comunicació, en gestió d'equips o en gestió de negocis.

«Kitchen Coaching Empordà està obert a qualsevol establiment de restauració que cregui que té una mancança que, a vegades, no és fàcil de detectar. Pot ser que ens vingui un restaurant que ens diu que li ha baixat la clientela i que no entén per què. Nosaltres tenim un assessor col·laborador especialitzat a visitar cada centre de restauració i per fer una anàlisi del seu funcionament. D'aquesta manera, a cada empresa podem fer-li un estudi gratuït de les seves fortaleses i les seves debilitats. Així, podem oferir unes formacions personalitzades», explica Sandra Gard, la directora de l'Associació per a la Formació Professional de l'Alt Empordà.

De la vintenta de restaurants que ja s'han interessat per aquesta formació, n'hi ha d'altempordanesos i també de municipis com Torroella de Montgrí, Camprodon o Vidreres. Sandra Gard destaca l'equip de formadors, tots ells amb una reconeguda trajectòria en els seus camps professionals i bons coneixedors del territori i de la seva realitat. Els experts en cuina són Carles Gallardo, David Rollón i Eva Pagès; els experts en sala, restauració, seguretat alimentària i idiomes són Montse Musqueras, Sílvia Monroig, Àngela Grau i Nicola Brenner; les expertes en màrqueting, xarxes socials i atenció al client són Sandra Gard i Montse Ferrer; els experts en web, gestió financera i gestió d'equips són Albert Alemany, Montse Sanjaime i Mar Morollón.

Suport tècnic i comercial

Suport tècnic i comercialAquest equip multidisciplinari està especialitzat en la formació empresarial que acompanya cada restaurant, de forma individual, donant-li suport tècnic i comercial. Hi ha dues formes de rebre aquesta formació: per una banda, els formadors es poden desplaçar al restaurant o, per l'altra, el personal de l'establiment pot rebre la formació a les instal·lacions de l'Escola d'Hostaleria.