Dels 1.297 agents immobiliaris registrats actualment a la província de Girona, 487 són dones, és a dir, un 37,5% del total dels agents. Aquesta és una de les dades que s'han fet públiques en el decurs del Business Breakfast de la delegació a Girona de l'AMPSI (l'Associació de Dones Professionals del Sector Immobiliari) celebrat avui a Peralada.

La trobada, que ha tingut lloc a la Sala d'Actes Miguel Mateu de l'Ajuntament de Peralada, ha comptat amb l'assistència de 18 dones professionals del sector immobiliari que han pogut intercanviar opinions entre elles i amb les ponents de l'acte: la presidenta d'AMPSI Catalunya, Ruth Blanco, i la delegada de l'associació a Girona i sotsdirectora de PERALADA.com, Susanna Martín. També han intervingut la psicòloga social Lara de Castro i la tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Peralada, Rosa Cortada.

La trobada ha esdevingut una oportunitat per presentar la tasca de l'associació, oferir dades d'interès del sector a la província, i recollir les inquietuds i propostes de les participants. Susanna Martín ha explicat que un dels principals problemes és la manca d'informació del sector i ha fet una crida a les dones professionals del sector immobiliari per "donar-se a conèixer, teixir xarxes de complicitat i generar notícies positives".

La delegada d'AMPSI a Girona ha explicat que, de les 1.013 agents que consten com a persones físiques a la província, 433 són dones (un 42% del total), mentre que de les 284 entitats jurídiques, només 54 són dones (un 17% del total). "Es evident que cal millorar el paper de la dona en llocs de rellevància de les agències immobiliàries", ha sentenciat.

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat Ruth Blanco, quan s'ha referit a què, a Espanya, actualment les dones representen el 68% del sector immobiliari, però, en canvi, no ocupen els alts càrrecs de direcció de les grans empreses, que està majoritàriament en mans dels homes (només un 16% de dones formen part dels Consells de Direcció). Pel contrari, les dones acaparen el 80% de les decisions de compra i, per tant, del poder de consum.

AMPSI és una associació transversal, sense ànim de lucre, integrada per dones professionals que treballen en el sector immobiliari. El seu objectiu és donar visibilitat i apoderar a la dona en l'àmbit professional i social a través de formació especifica i trobades de networking que afavoreixin el creixement, i l'intercanvi professional i personal.