GM Food, a través del MIC, la seva empresa filial a la Xina, ha iniciat 2019 potenciant l'exportació de vins espanyols a Àsia a través de la gamma de vins de la seva Marca Pròpia, El Viaje de Solecito, per a la qual ha creat un pack especial que inclou els seus 6 referències que ofereixen al consumidor xinès una visió de diferents DOs espanyoles, i diferents tipologies de vi: DOQ la Rioja, Ribera del Duero, DO Toro i DO Moncayo, els quatre negres, un blanc de DO Rueda i un DO Navarra rosat.

Aquest assortiment permet al consumidor asiàtic conèixer cinc de les principals DOs espanyoles a través d'un producte d'alta qualitat amb una bona relació de preu, reforçant l'objectiu de GM Food, empresa amb seu central a Vilamalla, de posicionar els productes nacionals a la Xina, especialment dels vins.

Després d'aquest primer test de mercat, la companyia té l'objectiu d'ampliar l'exportació de vins a la Xina, com un dels productes claus per a aquest país juntament amb la fruita i el menjar per a animals.

El Viaje de Solecito

Amb El Viaje de Solecito, format inicialment per 6 vins amb diferent personalitat i caràcter, GM Wines convida als consumidors a viatjar amb el personatge Solet pels millors vinyes de la Rioja, Ribera del Duero, Toro, Rueda i Navarra, per a assaborir noves sensacions a través una exclusiva selecció negres, blancs i rosats de diferents DO's. L'objectiu és oferir als clients Horeca una gamma de vins Premium, amb bona relació qualitat-preu, amb una imatge moderna i divertida que s'adapta als gustos i demandes del client actual. Dos dels vins d'aquesta gamma (El Rueda i El Rioja) han estat reconeguts amb el guardó Zarcillo de plata.

MIC Food Trading

En 2017 GM Food va constituir MIC Food Trading, una societat amb personal propi a la Xina, i que té la seu a Xangai. Dirigida per Belarmino Doce, MIC presenta l'oportunitat, tant per a GM Food com per als seus clients, d'exportar les seves marques i productes al mercat asiàtic.

El pla de negoci d'exportació a la Xina de la companyia, preveu l'expansió durant els propers anys i la seva consolidació en el 2022 amb l'objectiu d'assolir els 150 milions d'euros anuals de facturació.

General Markets Food Iberica

General Markets Food Iberica té una facturació anual superior als 1.100 milions d'euros i un equip de més de 2.500 empleats. La companyia, fundada el 1925 i actualment de capital 100% xinès, té 6 seus repartides per tot Espanya, 73 Gros Mercat (cash&carry) i més de 600 supermercats franquiciats amb les ensenyes SUMA i Proxim.