30 de gener de 2019
30.01.2019
Mobilitat

La FOEG diu que rebaixar la velocitat no és l'única mesura per reduir la sinistralitat

El dimarts 29 de gener va entrar en vigor la nova normativa de trànsit que redueix la velocitat de 100 km/h a 90 a les vies secundàries

30.01.2019 | 14:16
Es redueix la velocitat a 90 km/h a les vies secundàries.

La FOEG recorda que la mesura que ahir va entrar en vigor de rebaixar la velocitat de 100 quilòmetres per hora a 90 a les vies secundàries no ha der ser l'única que es dugui a terme per intentar frenar el nombre d'accidents a les carreteres. La patronal gironina considera que totes les accions encaminades a reduir la sinistralitat a les vies són benvingudes però sense oblidar que també s'ha d'invertir en la millora de la xarxa viària perquè les vies siguin més segures.

La patronal gironina fa temps que reclama una millora de les infraestructures i que s'accelerin les obres pendents a les carreteres gironines. Vetllar perquè es duguin a terme les inversions necessàries és un els eixos de treball del nou mandat de la FOEG.

La patronal gironina recorda que el RACC, en els seus estudis sobre límits de velocitat, té en compte diversos paràmetres com la morfologia de la via –traçats, pendents, amplades–, la senyalització –si és suficient, visible i es troba en bon estat– i el comportament dels  usuaris.

La FOEG manté que les carreteres afectades per la rebaixa de velocitat, acordada per la Direcció General de Trànsit, suporten a les nostres comarques, en molts trams, una densitat molt superior a la què la via accepta. Per aquest motiu, considera necessari que aquesta mesura vagi acompanyada d'inversió .

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook