El turisme de benestar i creixement personal és una moda que va a l'alça des de fa relativament poc temps. Aquesta tendència ascendent la demostren els diners que mou a escala mundial. Des del 2013 fins al 2017, ha crescut més d'un 40%, segons l'estudi Osteleo del 2018. Aquesta activitat turística ha passat dels 539 bilions de dòlars el 2015 fins als 639 bilions de dòlars el 2017, el doble del que creix el turisme convencional. I les previsions és que continuï creixent de forma molt ràpida, almenys fins al 2022 -un 7,5% anual- per arribar als 919 bilions de dòlars, d'acord amb les dades que ha fet públiques el Global Wellness Institute.

Totes aquestes dades ens les ha facilitat l'empordanès Edgar Tarrés. Ell ha estat convidat, de la mà de Mindful Travel Destinations, a la Fira Internacional de Turisme Fitur 2019 per pronunciar una conferència sobre el turisme més espiritual i de viure experiències de relax, una modalitat de vacances que s'ha denominat Mindful Travel. També ha intervingut en una taula rodona dedicada als Banys de Boscos.

Edgar Tarrés va decidir un bon dia dedicar la seva vida professional a la teràpia del so i a la meditació. D'un any ençà, aquesta activitat l'ha anat traslladant al món de l'empresa i el turisme. «Ho vaig fer sense saber ben bé què passaria, per provar coses noves, i quan hi estava pel mig, em vaig trobar que era una tendència important dins el turisme i que estava augmentant la seva activitat», explica.

Va tirar endavant un projecte innovador, que va batejar com a Mindfulkit.com i que li permet crear «experiències transformadores i de benestar, que combinen mindfulness, banys de bosc i sons d'harmònics, silenci, natura, harmonia, amb programes per a hotels i per a empreses». «Ensenyo a viure amb més benestar i qualitat de vida», comenta Edgar Tarrés. L'oferta d'activitats és molt àmplia i s'hi inclouen viatges de creixement personal a l'Índia, d'experiències a la natura a Romania i de meditació al desert del Marroc.

De mica en mica, Edgar Tarrés s'ha anat convertint en un expert en turisme de benestar, i ell mateix veu que «és una activitat que cada cop té més adeptes». Tant és l'èxit que està assolint el seu treball que, per un costat, s'ha aprovat una de les seves iniciatives, que està a punt de posar-se en marxa, el Postgrau Turisme i Espiritualitat a la Universitat de Girona. «L'objectiu d'aquesta formació és professionalitzar un àmbit dels viatges amb molts seguidors. Són uns estudis dirigits a professionals del turisme amb inquietuds dins el creixement personal o que veuen una nova oportunitat, i també als terapeutes i coachs, etc., que poden obrir un nou mercat», ha dit Edgar Tarrés, que ha comptat amb el suport del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava i l'Ajuntament de Roses.

Paral·lament, ha organitzat, de cara a l'octubre vinent, a Andorra, conjuntament amb l'Hotel Sant Gothard, el congrés Mindful Travel Meet, per parlar i donar cos teòric als viatges i turisme de consciència, desenvolupament personal i benestar. «La filosofia és la mateixa que el postgrau, però en un parell de jornades farem ponències, tallers, networking, concerts, activitats a la natura, i s'hi presentaran propostes de contingut, serveis i activitats per posar en contacte experiències i destinacions», explica.