12 de gener de 2019
12.01.2019
Sant Pere Pescador

Las Dunas, de Sant Pere, distingit com a millor càmping de platja d'Europa

Un total de 23 negocis més de la demarcació que han rebut el reconeixement de l'ANMW

12.01.2019 | 18:05
Els premiats en la gala del sector del càmping.

Els càmpings de les comarques gironines han rebut aquesta setmana a Utrecht (Països Baixos) i Stuttgart (Alemanya) importants reconeixements internacionals que avalen la gran qualitat i excel·lència dels establiments i que reafirmen el lideratge de la destinació en el sector a Europa.

Las Dunas, de Sant Pere Pescador, ha estat premiat com a "Millor càmping de platja" d'Europa, en una gala celebrada dimecres en el marc de la fira Vakantiebeurs a Utrecht, una de les principals del sector que se celebra fins el 13 de gener. El guardó l'han atorgat la prestigiosa guia britànica Alan Rogers, que recull més de 2.500 càmpings europeus, i el Caravan & Motorhome Club de Gran Bretanya (el club més antic d'Europa que agrupa un milió de socis).

L'any passat també va rebre aquest mateix guardó un càmping gironí: l'Àmfora, de Sant Pere Pescador.

El càmping La Dunas és una empresa familiar arrelada al territori i amb un llarg recorregut, fruit de la dedicació i esforç de la família Suñé i els seus col·laboradors. L'establiment compta amb un reconegut prestigi tant a nivell europeu com nacional avalat pels nombrosos premis que ha rebut. La seva filosofia és l 'excel·lència en el servei , la qualitat de les seves instal·lacions i el respecte amb el medi ambient.

Disposa de 1.600 parcel·les a primera línia de mar i de 150 bungalous moderns amb capacitat per a sis persones. I amb una clientela procedent majoritàriament de centre Europa. Las Dunas disposa d'unes instal·lacions modernes, que compten amb un innovador parc aquàtic de 5 mil metres quadrats amb tobogans i spa, i dona feina a unes 300 persones. Està especialitzat en cicloturisme, esports aquàtics i turisme cultural.

D'altra banda, també en el marc de la Fira Vakantiebeurs d'Utrecht, el càmping Castell Montgrí, de Torroella de Montgrí, ha estat nominat al premi de "Millor càmping sostenible d'Europa" que concedeix l'ANWB (una influent associació holandesa amb 4'5 milions de famílies associades).


23 càmpings gironins reben la màxima qualificació de l'ANWB

A més, 23 càmpings de la demarcació han rebut la màxima qualificació que concedeix l'ANWB i que atorguen una categoria de cinc estrelles i un altra de quatre estrelles i mitja; la xifra representa el 50 % dels reconeixements atorgats enguany a l'Estat espanyol per part de l'associació holandesa. Es tracta del TopCamping (categoria de 5 estrelles) que reconeix la qualitat dels establiments i que aquest any han rebut sis càmpings gironins: Les Medes, de l'Estartit; La Ballena Alegre, Las Dunas, l'Àmfora i Aquarius, de Sant Pere Pescador; i Sandaya Cypsela Resort, de Pals.

A l'Estat espanyol han rebut aquest reconeixement un total de 19 establiments i 161 a tot Europa dels 9.647 que s'havien inspeccionat.

El TopCamping es basa en l'opinió dels inspectors i dels clients dels països d'origen i el reconeixement queda reflectit en la guia de viatges que edita la ANWB que és un referent important per als campistes holandesos. I 17 establiments gironins més han estat distingits amb 4'5 estrelles per part de l'ANWB.

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, que s'ha desplaçat a Utrecht i a Stuttgart, destaca la importància d'aquests premis que "contribueixen a projectar la imatge de qualitat de la nostra destinació".

Segons Gotanegra el fet de tenir el millor càmping de platja posiciona les comarques gironines com una de les grans destinacions de càmping preferides pels clients holandesos . "A més, ens esperona a continuar invertint per mantenir els nostres establiments al dia i seguir adaptant-los a les tendències del mercat perquè puguin continuar essent a l'elit del sector a Europa", ha afegit el president de l'Associació de Càmpings de Girona.

Sis càmpings gironins distingits també amb 5 estrelles a Stuttgart

D'altra banda, sis càmpings gironins han rebut un any més en el marc del CMT de Stuttgart ( Alemanya) importants reconeixements atorgats, en aquest cas, pel club d'automobilistes ADAC ( el que té més socis d'Alemanya amb més de 20 milions de famílies associades) Els càmpings gironins distingits a Stuttgart amb el Superplatz 2019 són: Les Medes, de l'Estartit; l'Àmfora, Aquarius, La Ballena Alegre i Las Dunas, de Sant Pere Pescador; i el Delfín Verde, de Torroella de Montgrí. El CMT, que se celebra aquests dies és una altra de les fires importants d'Europa especialitzada en el sector.

Els Superplatz són un dels premis més importants d'Europa i es concedeixen als càmpings que compten amb les millors instal·lacions, oferta complementària i serveis. A tot l'Estat espanyol han rebut aquests guardons 16 càmpings i 115 a Europa d'un total de 9.000 que s'havien inspeccionat. Aquests nous reconeixements també queden reflectits en les guies de viatges que edita l'ADAC que són un referent important per als campistes alemanys.

Igual que el Topcamping de l'ANWB els càmpings distingits a Stuttgart s'han inspeccionat durant l'estiu del 2018 i han hagut de complir fins a 280 paràmetres en relació a les instal·lacions sanitàries, el terreny i les parcel·les , les activitats d'oci, l'oferta de restauració , la possibilitat de compres i de bany.

La majoria dels clients dels càmpings gironins són estrangers, sobretot holandesos i alemanys, d'on provenen els principals reconeixements internacionals rebuts aquests dies pels càmpings gironins.

L'Associació de Càmpings de les Comarques de Girona és la més antiga d'Espanya, compta amb 73 associats (més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix unes 120.000 places d'allotjament. El total de places d'allotjament de càmping de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada. Actualment els càmpings de les comarques gironines generen al voltant de 10 milions de pernoctacions, i donen ocupació directa a uns 7.000 treballadors, als que cal sumar els llocs de treball indirectes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook