Les grans cadenes de menjar ràpid segueixen escollint la capital altempordanesa per afegir nous locals de les seves firmes. En aquest sentit, membres de l'associació empordanesa d'hostaleria asseguren que, per a la ciutat de Figueres, «és molt positiu captar aquest tipus d'inversió». Actualment es compta amb un Burger King, un Viena i un McDonald's al polígon de Vilatenim, un altre McDonald's a l'avinguda Salvador Dalí ­-el primer que es va obrir a la ciutat-, i un Foster's Hollywood a la Rambla, entre altres. Cada vegada, doncs, hi ha més oferta, i la demanda està més repartida.

Burger King va iniciar al mes de desembre les obres de creació d'un nou local a l'avinguda Salvador Dalí i Domenech de Figueres, al costat de la rotonda que connecta amb el Rally Sud. «La previsió apunta que l'establiment s'inauguri a mitjans de febrer», segons expliquen responsables de l'empresa. Aquest serà el segon restaurant de la firma a la ciutat, comptant amb el de Vilatenim.

El negoci de menjar ràpid estarà emplaçat al número 1 de l'avinguda figuerenca, on abans hi havia un concessionari de vehicles. L'edificació anterior s'ha enderrocat, i el nou complex es comença de zero. L'empresa preveu crear un nou recinte de 462,63 metres quadrats, i amb ocupació per a 238 persones. Els usuaris es podran repartir entre l'espai interior, amb capacitat per a 152 comensals, i la terrassa, amb 86 seients més. El complex també preveu tenir 26 places d'aparcament.

L'estimació inicial preveu que el cost del projecte ascendeixi a 764.097,06 euros. D'aquesta partida, 512.258,54 euros es destinaran a l'edificació. Per la construcció d'una terrassa equipada s'invertiran 56.033,39 euros. Per últim, gairebé 196.000 euros seran per crear un carril equipat autoservei, on poder demanar menjar des del cotxe; l'aparcament, amb mesures de senyalització; i els serveis de drenatges i jardineria.

Seguint el ritme de treball de l'empresa, es preveu que les obres siguin relativament ràpides. Al complex de Vilatenim, els operaris van enllestir la construcció amb només unes setmanes. Mentre durin les obres, s'habilitaran recorreguts alternatius per als vianants.