Una vintena d’establiments i empreses formen part de l’Associació de Comerciants de la Font Lluminosa, la plaça de Catalunya i la plaça del Gra de Figueres, coneguda com les Tres Places. Des de fa un temps, aquesta associació treballa «per reivindicar l’atractiu comercial d’una de les zones més concorregudes de la ciutat de Figueres, encara que sovint és poc valorada malgrat la importància que té com a connector entre els diferents barris i per la varietat dels negocis que oferim», segons expliquen les seves representants.

La junta de l’associació comercial està presidida per Maite Fernández amb un equip format per Carme Heras, Maria Àngels Geli i Concepció Arnall. Elles mateixes relaten com «l’evolució de la relació amb l’Ajuntament ha anat millorant i ara podem dir que ens sentim més reconeguts. El tracte amb l’àrea de Promoció Econòmica, per exemple, és molt bo».

Aquesta relació amb aquest i amb altres departaments del consistori ha fet que, aquest Nadal, l’espai de les Tres Places pugui gaudir d’una programació pròpia amb activitats els dies 28, 29 de desembre i 3 de gener. «Totes es faran a la tarda, les repartim entre la Font Lluminosa i la plaça de Catalunya i acabarem amb un sorteig en directe d’una gran panera per a la qual hem aconseguit una molt bona implicació dels comerciants de la nostra zona i dels carrers adjacents. Els nostres clients, durant aquests dies, poden omplir una butlleta de manera nominal per a participar en el sorteig. Volem assegurar-nos que hi hagi una persona guanyadora, ja que la panera de l’any passat no va tenir receptor perquè el número anava lligat al sorteig de la Grossa i no va sortir».

Aquesta col·laboració inclou les aportacions de Mútua General de Catalunya, Beibo, Juguettos, Groby, Can Jeroni, Peixateria Primer Rec, Carnisseria Paula Vic (Novavenda), Copisteria Esteve, Setmanari de l’Alt EMPORDÀ, Pastisseria Fàbrega, Farmàcia Soler, EssenzaCrae, Belles Arts La Font i Punset, a més de les dels mateixos establiments que formen l’Associació.

Entre els objectius de futur de l’Associació «hi ha aconseguir una major implicació dels comerciants de la part de la plaça del Gra, per poder fer més coses junts per al bé dels espais que formen les Tres Places».

Programa d'activitats

28 i 29 de desembre

Taller gimcama en tres fases de decoració de boles de xocolata de Nadal, a càrrec de M de Xocolata.

Lloc: Font Lluminosa i Plaça Catalunya.

Horari de 17 a 20 hores.

3 de gener

Taller de fanalets, a càrrec d’Activijoc.

Lloc:

Font Lluminosa.

Horari de 17 a 19 hores.

Espectacle «Viu la màgia del Nadal», a càrrec de David el Mag. En acabar, sorpresa màgica per a tots els nens i nenes.

Lloc: Plaça Catalunya.

Horari de 18 a 19.30 hores

Sorteig del lot extraordinari dels comerciants.

Lloc: Plaça Catalunya.

Horari: 19 hores