20 de desembre de 2018
20.12.2018
Departament d'Empresa

La Generalitat de Catalunya estudia la venda de Comforsa

El govern afirma que totes les opcions de "futur" que prioritzin la "viabilitat" i la continuïtat de l'empresa més gran del Ripollès

20.12.2018 | 13:43

El Departament d'Empresa està analitzant la possibilitat de vendre l'empresa Comforsa, que és propietat de la Generalitat. Segons ha avançat Ràdio Girona, Empresa ha encarregat un estudi de mercat per veure si aquesta opció és viable i així ho han confirmat a l'ACN fons del Departament. Des de la Generalitat insisteixen que aquesta és una de les opcions que hi ha sobre la taula però que se n'estan estudiant d'altres sempre vetllant per la "viabilitat" i "continuïtat" de l'empresa amb plantes a Campdevànol i Ripoll i de la seva plantilla.

El Departament d'Empresa remarca que en els darrers anys s'han fet injeccions de capital importants i que s'han reorientat les activitats que s'hi fan (dedicades al sector del metall) amb bons resultats. Admet però que no és una situació habitual que una empresa d'aquestes característiques sigui pública. Per això, han decidit estudiar possibles escenaris de futur.

La Generalitat ha encarregat un estudi de mercat per analitzar la possibilitat de vendre l'empresa del Ripollès, Comforsa. El Departament d'Empresa vol estudiar els escenaris de futur de la companyia, que és de propietat pública a través de l'empresa Avançsa. Un d'ells és aquest i per n'hi ha d'altres sobre la taula.

Des del Departament insisteixen que la voluntat i l'objectiu és garantir els llocs que treball i la viabilitat de l'empresa. Recorden però que en els darrers anys s'hi han fet diverses injeccions de capital i que s'han reorientat algunes de les activitats que s'hi fan amb bons resultats. Per això, creuen que ara és el moment de veure quines possibilitats té i, en cas que es decidís vendre, saber quines opcions i quins possibles compradors tenen.

Comforsa fabrica peces de metall per a cotxes, components per a camions, tràilers i maquinària d'obra pública. Té centres de producció, a Campdevànol i a Ripoll.

Té una plantilla de més de 400 treballadors i factura al voltant d'uns 70 MEUR anuals. Segons les dades econòmiques que faciliten al seu portal web, les exportacions representen el 90% de la seva activitat, amb Europa i els Estats Units com a principals mercats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook