La xifra d'aturats a l'Alt Empordà s'ha situat en 8.286 persones al mes de novembre, segons les dades de l'últim informe de l'Observatori de Treball de la Generalitat. Aquesta dada suposa un augment de 353 persones respecte al nombre registrat durant el mes d'octubre.

Per municipis, aquells on hi ha registrats més treballadors a l'atur són: Figueres, amb 3.453 persones sense feina; Roses, amb 1.291; Castelló d'Empúries, amb 719; l'Escala, amb 568; i Llançà, amb 261 persones aturades. Per darrere d'ells, s'hi situen la Jonquera i Vilafant, amb 213 i 210 persones a l'atur respectivament. Aquests municipis són els que tenen més aturats, i val a dir que tots ells n'han augmentat la xifra respecte al mes anterior.

A l'altra banda, s'hi situen els municipis de l'Alt Empordà amb menys veïns en situació d'atur. Aquests són: Vilamaniscle, amb cap aturat; Vilaür, amb un; Siurana i Rabós, amb tres persones; Palau de Santa Eulàlia, amb quatre; Boadella i les Escaules, Pedret i Marzà i Riumors, amb cinc; i Sant Llorenç de la Muga, amb sis. A continuació ja se situaria el municipi de Masarac i Vilanant amb set persones a l'atur.