Friolisa ha celebrat el primer aniversari de la seva incorporació al grup Pomona convertint-se en la matriu resultant de la fusió de les dues empreses que el líder francés de la distribució de productes alimentaris i no alimentaris per als professionals de la restauració i a botigues especialitzades té a Catalunya. Cadaico, adquirida el 2014, i l’empresa de Vilafant s’han fusionat en una única ensenya: Friolisa, Pomona Iberia.

Aquesta integració permet a la nova societat «aspirar a ser la companyia de distribució i de comercialització de referència a Catalunya», segons ha explicat el seu director general, Joaquim Roca. La facturació prevista de l’empresa resultant són 71 milions d’euros i donarà servei a 8.500 clients. Compta amb un equip de 250 professionals i, entre altres projectes, hi ha la projecció de dues marques nascudes a l’Alt Empordà, Geland, arreu de l’Estat espanyol.

L’anunci de la creació de la nova societat ha coincidit amb la primera fase de les obres que permetran a Friolisa incrementar i modernitzar el seu espai d’emmagatzematge, amb noves cambres de fred i instal·lacions de logística, administració i control de qualitat. D’aquesta manera, explica Joaquim Roca, es podrà unificar tot l’estoc de la companyia en un únic espai a Vilafant, amb més de 4.500 referències de producte, sobretot congelats, peixos i carn.

Aquesta primera fase, iniciada al setembre passat, s’allargarà fins al mes de maig de 2019. Aquestes noves instal·lacions ocuparan l’espai deixat per les actuals, amb més de seixatanta anys, i inclouran dues noves cambres de congelat de capacitat superior; s’unificarà la zona de màquines; i s’ampliarà el moll d’entrades, on s’instal·laran les oficines de logística, qualitat i facturació, amb nous locals de serveis com vestidors, menjadors i espais per als treballadors.

Els treballs s’han hagut d’adequar a la dinàmica comercial de la companyia i, per això, les noves instal·lacions hauran d’estar a ple rendiment l’estiu vinent, després de la fase següent, que servirà per traslladar-hi els productes congelats, refrigerats i secs. La tercera i darrera començarà el setembre de 2019 i hauria d’estar enllestida al llarg de la primavera de l’any següent. Els treballs consistiran a aixecar una nova cambra de congelat i la zona de picking, per organitzar la preparació i distribució de les comandes, que doblarà la superfície actual. En total, Friolisa creixerà en mil noves ubicacions de palet i la inversió total en aquesta modernització arribarà als cinc milions d’euros.