Dues iniciatives gestades des de l'Escala i el Port de la Selva relacionades amb la divulgació del mar han estat mereixedores del distintiu de l'Estratègia marítima de Catalunya 2018 (EMC) que atorga la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Per una banda, el reconeixement de l'Escala ha estat per l'actualització dels recursos expositius del centre d'interpretació MARAM que ha desenvolupat la Confraria de Pescadors. Per altra banda, el guardó del Port de la Selva ha donat valor als tallers pedagògics Pescaplàstik que han desenvolupat els pescadors d'arts menors del Port de la Selva.

Aquests distintius que han rebut els dos projectes altempordanesos formen part de les vuit iniciatives dels Grups d'Acció Local Pesquer (GALP) i els tres projectes de cooperació que ha volgut reconèixer la Generalitat de Catalu­nya. Els guardons els va entregar Sergi Tudela, director general de Pesca i Afers Marítims, en el marc de les Jornades sobre el Desenvolupament Local Participatiu als GALP Mar de l'Ebre i GALP Costa Brava 2018 celebrada el 27 i 29 de novembre a les confraries de Sant Carles de la Ràpita i Blanes.

Pel desenvolupament sostenible

L'objectiu d'aquests distintius, que enguany s'atorguen per primer cop, és reconèixer iniciatives que hagin contribuït a la implantació de l'Estratègia marítima de la Generalitat de Catalunya (EMC), una eina que impulsa un desenvolupament sostenible i respectuós envers l'ús de la mar, la creació i el manteniment d'ecosistemes marins resilients, la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i un marc de governança innovador que garanteixi l'operativitat.