Després d'una vida dedicat a fer de carnisser i xarcuter, la Generalitat de Catalunya ha lliurat el diploma acreditatiu de mestre artesà al figuerenc Marcel Puigmal. Aquest reconeixement premia la feina de qualitat que ha fet a l'obrador El Graner i la carnisseria Can Tubau de Vilafant, i la Carnisseria Marcel Puigmal de Figueres.

«Fa trenta anys que exerceixo una professió que estimo», assegura. El seu primer contacte amb la carnisseria va ser de ben petit al negoci que tenien els seus pares. Amb set anys, Puigmal es posava una bata feta per l'àvia dels retalls que sobrava de les del seu pare. «Allò només era un joc, però em feia feliç», diu Puigmal.

Als quinze anys entra com a aprenent a la carnisseria d'en Joan Costa, on aprèn l'amor per l'ofici. Després d'això, fa un pas endavant treballant a les Carnisseries Serra Pla, on descobreix com organitzar-se el treball i comença a fer els primers passos en l'elaboració d'embotits.

Posteriorment, torna a casa per fer-se responsable del negoci i amb la idea de fer tots els embotits possibles amb les seves receptes. Amb els anys comença a gestar el que fins avui és la fita més important: un obrador nou per elaborar els embotits de la botiga. El Graner és l'espai de Vilafant on la família Puigmal elabora embotit de qualitat, tot respectant la tradició i els valors transmesos. «Tot això que he aconseguit ha estat amb sacrifici, amor, il·lusió, comprensió de la meva família i l'ajuda del meu germà, que s'ha anat fent gran amb aquest projecte», conclou el carnisser.