Un total d'onze alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Serveis en Restauració, de l'Olivar Gran, han rebut el certificat «Coneixedor de Vi i Cava» gràcies a un mòdul formatiu que els ha convertit en entesos de la matèria.

La formació de 66 hores que han dut a terme els alumnes al centre educatiu estava avaluada amb una prova escrita i una de tast, específicament marcades per l'Associació Vinícola Catalana i l'Institut del Cava. Aquest mòdul ha permès als alumnes tenir un coneixement més directe sobre les necessitats del sector vinícola i descobrir qüestions com ara la identitat de cada denominació d'origen, els vins que s'elaboren a Catalunya, les particularitats de cada territori i del seu paisatge, la importància de la preservació del medi ambient i els beneficis d'un consum moderat i responsable de vi en el context d'una dieta sana i equilibrada. La teoria s'acompanya amb tastos de vins i caves, on els alumnes posen en pràctica els coneixements adquirits en aquest mòdul.

Garantia pel futur professional

L'objectiu final és que els joves puguin desenvolupar amb èxit les seves carreres professionals, que tinguin relació amb la manipulació, el servei i la venda del vi en restaurants, sales de tast, botigues especialitzades o cellers.

Aquest és el setè any que s'imparteix aquest mòdul sobre el vi i el cava. La formació compta amb el suport del Departament d'Ensenyament, per l'INCAVI, les patronals del sector, pels professionals (sommeliers i enòlegs) i empreses del sector. A part de l'Institut Olivar Gran, també s'ha introduït al programa acadèmic de l'Escola Joviat de Manresa, l'Institut Cavall Bernat de Terrassa i l'Escola Jesuïtes de Sarrià - Sant Ignasi de Barcelona.