La cadena de distribució Mercadona apujarà el sou un 15% als més de 80.000 treballadors de la seva plantilla durant el període 2019-2024. Així constata el preacord de conveni col·lectiu aconseguit per l'empresa presidida per Juan Roig.

La taula negociadora, que es va constituir el passat mes d'octubre, del conveni de Mercadona amb els seus treballadors ha acordat diferents qüestions relatives a jornada, llicències retribuïdes, excedències, etc., segons ha revelat aquest matí el sindicat Comissions Obreres.

El col·lectiu sindical ha detallat que, després de dos dies de negociació, s'ha arribat a un acord que garanteix que es compleixi "la reivindicació més important: que totes les persones que treballen a Mercadona tinguin una pujada real" del seu salari.

En concret, l'acord que s'ha assolit sobre l'increment salarial és que "no sigui compensable ni absorbible del tram", el que "suposarà una pujada salarial real propera al 15%" durant el temps de vida del conveni, que serà de cinc anys.

A més, amb el nou acord laboral s'ha aconseguit també limitar la jornada irregular de la següent manera:

Disminuint i acotant el nombre de dies setmanals de 10 hores de treball a només dos dies per setmana.

Els calendaris mensuals es revisaran cada quatre mesos i les hores acumulades que siguin igual o superiors a 12 hores es tornaran a dies complets.

El compromís de la instal·lació del sistema de fitxatge, que garantirà la realització d'hores de treball efectiu i la seva compensació.

De la mateixa manera, afegeix el sindicat, per primera vegada es reflecteixen les condicions de tots els treballadors i treballadores de Mercadona, incloent en el nou conveni algunes de les condicions que hi ha als centres logístics. A la taula de negociació forma part també el sindicat UGT, ELA i CIGA.

Observatori d'informació

També s'obrirà un observatori per a la informació i estudi dels canvis que està realitzant l'empresa sobre MOT, horaris setmanals i descansos, ruscs, etc.

Des de CCOO es considera "un gran avanç l'acord assolit en matèria salarial, ja que suposa un canvi en la dinàmica de l'empresa i de totes les persones que treballen a Mercadona, que al gener de l'any que ve i en els propers anys ja van a notar la pujada en els seus salaris ".

No obstant això, afegeix, "encara queden alguns temes pendents que es negociaran en la pròxima reunió", prevista per al pròxim 4 de desembre.