Els sindicats de CaixaBank temen que aquest banc haurà de presentar un ERO per portar a terme l'ajust d'oficines i de personal anunciat fins a 2021, i avisen que la representació de la plantilla no acceptarà sortides forçoses de personal.

CaixaBank ha presentat avui a Londres el seu pla estratègic fins a l'any 2021, que preveu el tancament d'unes 821 oficines urbanes, un 18% de la xarxa actual, i ha donat per fet que haurà un ajust de plantilla, encara que no ha precisat per ara el seu abast.

Aquest anunci ha atrapat als sindicats del banc a les portes de les eleccions sindicals a l'entitat, que se celebren demà.

Això no obstant, els sindicats han volgut deixar clar que sol contemplen sortides voluntàries, segons han explicat a Efe representants sindicals del banc.

Aquestes fonts han assegurat que aquestes 821 oficines poden estar utilitzant actualment a més de 3.000 persones, pel que assumeixen que CaixaBank acabarà presentant un ERO, encara que desconeixen a quantes persones pot acabar afectant l'expedient de regulació d'ocupació.

Les sortides voluntàries de personal pactades els últims anys han fet que la franja de personal de CaixaBank en edat de 'prejubilar-se' hagi descendit notablement, i això és un motiu de preocupació entre els sindicats amb vista a l'ajust de personal que s'acosta. "No tenim tanta gent de 58 anys o més", apunten.

"Una condició sine qua non si hi ha un ajust de personal serà que no hagi sortides forçoses i que s'eviti la mobilitat demogràfica", ha explicat a Efe un representant sindical, que ha recordat que actualment ja hi ha en marxa un pla de sortides voluntàries per a persones nascudes el 1961.

La plantilla de CaixaBank està formada per unes 32.000 persones, incloent tant la xarxa d'oficines com els serveis centrals, i el primer sindicat de l'entitat és el SECB, seguit a poca distància de CCOO, mentre que UGT és el tercer.