Promotec, l'Associació Catalana per la Promoció Tecnològica formada per estudiants figuerencs d'enginyeria de la Universitat de Girona, està duent a terme projectes vinculats a l'educació a Figueres i a Girona.

A dia d'avui, l'associació té una incidència important a Girona ciutat a través de la seva seu al campus de Montilivi de la UdG, des d'on ha instaurat el projecte Aules Obertes amb l'objectiu d'ajudar joves amb pocs recursos econòmics a no abandonar els estudis i orientar-los a enfocar amb èxit carreres professionals al voltant de la tecnologia. Aquest és el programa més destacable de l'associació, i atén 40 joves d'ESO fins a batxillerat i cicles formatius tecnològics de grau mitjà. Cada tarda de dilluns a divendres els joves poden anar-hi a fer deures o treballs amb l'ajuda dels socis de Promotec, i disposar de material electrònic i ajuda tècnica per aprendre o ampliar coneixements sobre informàtica o electrònica.

Vist l'èxit que està tenint aquest programa, l'associació està intentant adquirir un nou local a Figueres per tal de poder atendre els alumnes de la comarca. Aquest recurs educatiu podria estar disponible de cara al curs escolar 2019-2020.Treballant des del 2016

Promotec va néixer el 2016 amb l'objectiu de fer servir la tecnologia per tractar i resoldre problemàtiques socials arreu de la província. Al llarg de l'any, Promotec realitza Hackdays, tallers de formació i xerrades per joves enfocats a la promoció tecnològica. Molts dels participants de les activitats venen d'instituts o de la mateixa UdG, i aquest fet ha portat l'entitat a establir vies de comunicació i confiança amb molts centres educatius.