14 de novembre de 2018
14.11.2018

La quota dels aut˛noms pujarÓ 5 euros al mes a canvi de millors prestacions

Ministeri de Treball i associacions pacten recompenses per cessament d'activitat, formaciˇ, contingŔncies professionals i incapacitat temporal

14.11.2018 | 18:30
La quota dels aut˛noms pujarÓ 5 euros al mes a canvi de millors prestacions

El Ministeri de Treball i les associacions d'autònoms ATA i Upta han assolit un principi d'acord per a un augment de prop de 60 euros anuals de la quota d'autònoms a partir de l'1 de gener del 2019 a cavi d'una millora de les condicions per cessament de l'activitat, formació, incapacitat temporal i contingències professionals. Així ho han confirmat via Twitter els presidents de les dues associacions, Lorenzo Amor i Eduardo Abad, que han destacat que l'augment està en la línia de la mitjana dels últims quinze anys, i han posat de manifest que a canvi d'aquest augment els autònoms aconsegueixen avenços importants en les seves reivindicacions.

L'executiu espanyol també s'ha felicitat per l'acord que afectarà les quotes dels autònoms durant el 2019. Fonts del Ministeri de Treball han "celebrat" l'entesa que "comportarà millors prestacions i protecció per al col·lectiu d'autònoms". Les mateixes fonts han explicat que l'acord s'ha assolit en una reunió aquest dimecres un cop ATA ha decidit sumar-se a l'entesa que l'executiu ja tenia amb Upta per a l'augment de bases i quotes de la Seguretat Social. Prèviament jtambé s'hi haven adherit també les associacions UATAE i CEAC i tot plegat "queda a l'espera de ser ratificat de forma conjunta".

Amb aquesta millora de les prestacions, els autònoms tindran dret a cobrar pel cessament de la seva activitat, una demanda històrica del col·lectiu, i veuen millorades les seves condicions per conceptes com la formació, les contingències professional, amb un 100% de bonificació de la quota en cas d'incapacitat temporal. A més, a partir del segon mes de baixa els autònoms no hauran de seguir pagant la Seguretat Social. La tarifa plana es manté en 60 euros, 10 més que els 50 actuals.

L'augment de 60 euros anuals se situa molt per sota les primeres propostes de l'executiu espanyol, que plantejava un increment de 260 euros anuals per fer possible aquest paquet de millores, Passa el mateix amb l'increment de la tarifa plana, que queda en 60 euros -10 més que els actuals- i lluny del que proposava l'executiu espanyol en les primeres fases de la negociació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook