L'índex de preus de consum (IPC) va pujar un 0,9% en el mes d'octubre a Catalunya, la qual cosa va situar la inflació interanual en el 2,4%.

Les dades publicades avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) apunten que, en el conjunt d'Espanya, els preus van registrar un creixement interanual del 2,3% a l'octubre, mantenint-se en el mateix nivell que el mes anterior, bàsicament per l'encariment del transport i, en menys grau, per l'oci i la cultura.

A Catalunya, les partides que més van incrementar els seus preus en el mes d'octubre van ser les de vestit i calçat, un 11%, i la d'aliments i begudes no alcohòliques, un 1,2%,

Habitatge i ensenyament van augmentar els preus un 0,5% i transports i parament un 0,7% i un 0,4%, respectivament.

De la seva banda, els preus van baixar en comunicacions, un 0,7%, en hotels, cafès i restaurants, un 0,5%, i oci i cultura, un 0,8%.

En l'últim any, els preus van pujar un 6% en transport; un 4,4% en habitatge; un 2,1% en els apartats d'aliments i begudes no alcohòliques i de begudes alcohòliques i tabac; en hotels, cafès i restaurants els preus van augmentar durant els últims dotze mesos un 1,5% i, en comunicacions, un 1,9%, i només van baixar, un 0,1% en oci i cultura.