El final de 2018 s'acosta i amb ell les campanyes de Nadal i les necessitats de personal de les empreses que han d'afrontar les substitucions per a les vacances d'hivern un període clau per a les persones que busquen feina, encara que especialment per a les que s'incorporen al mercat laboral.

Les campanyes de contractació es notaran especialment en el sector del gran consum, que crearà més de 25.000 llocs de treball a tot l'Estat a la recta final de l'any per reforçar les seves plantilles amb contractacions que permeten respondre a les puntes de consum de cara a la pròxima campanya de Nadal, segons les dades de les patronals Aces, Asedas, Anged, FIAB i Aecoc.

L'arribada de la campanya nadalenca tornarà a avançar-se a finals de novembre coincidint amb el 'Black Friday' i amb l'avançament de les compres durant el pont de la Constitució del mes de desembre.

Per això, la indústria del gran consum, que ja ocupa a 4,5 milions de persones a Espanya ha començat els processos de selecció. Aquestes són les empreses on treballar aquest Nadal.

Correus es reforça amb 3.000 treballadors

Correus reforçarà la seva plantilla amb 3.000 treballadors per afrontar el 'Black Friday', que se celebrarà aquest 23 de novembre, i el període de màxima activitat de l'any amb el major reforç logístic dels últims anys.

Seur crearà més de 2.500 llocs de treball

Seur, que compta amb uns 8.000 treballadors, ampliarà la seva plantilla amb més de 2.500 nous llocs de treball durant la propera campanya de Nadal, que donarà el tret de sortida amb el Black Friday, un període en el qual la companyia preveu un 10% més de volum d'operacions que en la mateixa data de l'any passat, superant els 13 milions d'enviaments.

El Corte Inglés ampliarà la seva plantilla

El major grup de distribució d'Espanya és un dels majors contractadors per a les campanyes de Nadal i rebaixes. El Corte Inglés no ha fet públiques les xifres de contractació, però ja té oberts processos de selecció en els seus diferents negocis: El Corte Inglés, Sfera, Supercor, Hipercor, Viajes El Corte Inglés, El Corte Inglés Seguros, El Corte Inglés empresas i Informática El Corte Inglés.

Toys 'R' Us crea 1.688 llocs de treball

Toys 'R' Us reforça la seva plantilla amb la contractació de 1.688 treballadors de cara a la campanya de Nadal, que començarà en els pròxims dies, el que situarà el seu equip en prop de 2.600 persones.

Toy Planet contractarà 600 persones

De cara a la imminent campanya nadalenca, la firma de joguines reforçarà la plantilla dels seus més de 200 establiments i 50 magatzems repartits per tot el territori nacional. Així, crearà 600 llocs de treball, fet que suposa elevar en un 60% la plantilla durant aquestes dates. En el mateix sector, franquícies com Drim, Eurekakids, o Imaginarium també incrementaran les seves plantilles

Inditex també reforçarà la seva plantilla

El gegant tèxtil Inditex també reforçarà la seva plantilla per a les campanyes de 'Black Friday', Nadal i rebaixes. Tot i que la companyia d'Amancio Ortega no ha fet públic quantes contractacions farà, sí que ha iniciat ja les noves incorporacions per les seves botigues de Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull and Bear, Stradivarius, Oysho, Kiddy 's Class Bershka, Lefties o Uterqüe.

Amazon

El gegant en línia de distribució reforçarà la seva plantilla amb nous empleats que s'encarregaran del procés d'empaquetatge, recollida i enviament de les comandes de 'Black Friday' i Nadal dels seus clients. A Catalunya, les vacants estan disponibles en els centres logístics d'Amazon al Prat de Llobregat i Martorelles (Barcelona), i a Madrid al situat al municipi de San Fernando de Henares.