Les empreses del territori que tenen idees potents en ment però que els falten recursos per tirar-les endavant, ara tenen l´oportunitat de revertir la situació. El Cercle Euram Empordà ha organitzat, per aquest dijous 8 de novembre, la primera jornada de transferència de tecnologia al Convent dels Caputxins de Figueres.

L´esdeveniment, sense precedents a l´Alt Empordà, es fa de dos quarts de deu del matí fins després de la una del migdia, i és un punt de trobada entre empreses del territori i els principals grups d´investigació de la Universitat de Girona en l´àmbit tecnològic

8

Primera jornada de transferència tecnològica

«A la jornada, les empreses de l´Empordà tindran l´oportunitat de veure exemples de projectes d´èxit, i els pot servir per crear noves idees per incorporar en el si de la seva empresa. Això els pot ajudar a millorar la innovació, eficiència i competència fins a convertir-se en referents a escala mundial», explica Rafael Aguilera, organitzador de la jornada i membre del cercle Euram.

Després d´una benvinguda inicial, vuit grups d´investigació aniran prenent el torn de paraula per explicar en quins projectes treballen, i compartiran les seves experiències d´èxit tant dins l´àmbit nacional com internacional.

També es comptarà amb la presència de Ferran Rodero, el delegat d´Acció. Aquest programa de la Generalitat de Catalunya dona ajudes a projectes R+D+I (Recerca, Desenvolupament i Innovació), que són els que es comenten a la jornada. Aquest testimoni pot servir als assistents per informar-se sobre com poden ajudar a finançar aquest tipus de projectes en el cas que es decideixin a portar-los a terme.

La jornada s´acabarà amb un espai de networking per afavorir la transferència tecnològica. Aquest serà el moment oportú perquè les empreses puguin tenir un contacte més proper amb els ponents.

Un acte per perfils transversals

El perfil d´empresa que es pot beneficiar d´aquest acte és molt transversal, des d´emprenedors, passant per PIMES o grans corporacions. Segons la previsió, a l´acte hi assistiran una trentena d´empreses de perfils diferents, però totes elles amb projectes que requereixin un desenvolupament tecnològic. «Fins i tot podria venir algun restaurant que volgués crear tovallons digitalitzats», exemplifica l´organitzador. La jornada també està oberta a estudiants que vulguin veure el resultat dels estudis, o veure la feina dels professionals de l´àmbit en el qual es volen encaminar.

El Cercle Euram és una associació formada per una vintena d´empresaris de l´Empordà interessats, d´una forma pràctica i positiva, en la millora de la realitat socioeconòmica del territori, en el si de l´Euroregió de l´Arc Mediterrani (EURAM). La ponència d´Euram compta amb la col·laboració del Patronat de la Politècnica de la Universitat de Girona (UdG), i l´Ajuntament de Figueres.

Els grups d'investigació que hi assisteixen són els següents: