L'aerolínia irlandesa Ryanair ha acomiadat Els sis tripulants de cabina que apareixen en una fotografia suposadament dormint a terra de l'aeroport de Màlaga per denunciar les seves condicions laborals, segons ha confirmat un portaveu de la companyia de baix cost.

La instantània va ser presa en la matinada del passat 14 d'octubre i mostra a sis auxiliars estirats a terra d'una zona de descans per a personal de vol, després que l'avió en què viatjaven a Porto (Portugal) va ser desviat a Màlaga per el mal temps. La fotografia es va propagar ràpidament per les xarxes socials i va generar dures crítiques cap a Ryanair, que va contraatacar poc després difonent imatges del circuit tancat de televisió de l'aeroport per demostrar que l'escena estava "preparada".

Els sis acomiadats, que formaven part d'un grup de vuit pilots i 16 tripulants de cabina radicats a Portugal, van assegurar que van haver de passar la nit a l'esmentada sala de descans perquè l'aerolínia els va dir que no hi havia habitacions disponibles en els hotels de la zona.

"Els sis membres de la tripulació de cabina de Porto van ser acomiadats el dilluns 5 de novembre per incompliment de contracte i mala conducta, després de preparar una fotografia falsa per donar suport a la denúncia falsa que es 'els va obligar a dormir a terra'" , va comunicar un portaveu de Ryanair.

La font va recalcar que aquest comportament ha danyat "la reputació" de l'aerolínia i ha causat "la ruptura irreparable de la seva confiança en aquestes sis persones".

Després de publicar en el seu compte de Twitter les imatges preparant la instantània, Ryanair va assegurar que "ningú de la tripulació va dormir a terra". "Els tripulants van passar un curt període de temps a la sala de personal abans que se'ls traslladés a una sala VIP, i van tornar a Porto l'endemà", va explicar l'aerolínia.

Els sindicats portuguesos han sostingut que els treballadors van romandre que la sala de descans entre les 01.30 i les 06.00 hora local sense accés a menjar, beguda o seients, fins que se'ls va instal·lar a la sala VIP.