La Diputació de Girona destinarà l’any vinent 692.500 euros a subvencionar projectes i accions de planificació, promoció i desenvolupament econòmic local a les comarques gironines. Se’n beneficiaran ajuntaments, mancomunitats, consells comarcals, consorcis, societats municipals i entitats no lucratives. En concret, es finançaran les accions o projectes realitzats entre l’1 de novembre passat i el 31 d’octubre de 2019. Les sol·licituds a aquests ajuts es podran presentar a partir del mes de gener.

La Junta de Govern de la Diputació ha aprovat de manera anticipada la convocatòria de cinc línies de subvencions que tenen com a objectiu impulsar el creixement econòmic dels municipis de la demarcació. «Per mitjà del Servei de Promoció Econòmica - DIPLAB, prioritzem la col·laboració en projectes vinculats al foment de l'ocupació i el desenvolupament econòmic integral i equilibrat dels municipis de les comarques gironines», explica el diputat de Promoció Econòmica i de DIPLAB, Josep Antoni Frias.

Les cinc convocatòries de subvencions són:

1. Per fomentar projectes i accions de promoció econòmica dels ens locals adherits a la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica (XSLPE) de la Diputació.

Aquesta xarxa ajuda a dur a terme polítiques locals en l’àmbit del mercat de treball, el teixit productiu i el sector comercial. I ho fa gràcies a l’aprofitament de sinergies i complementarietats dels diferents ens adherits i també al suport de la Diputació. Actualment, formen part de l’XSLPE seixanta-dues entitats. Es destinaran 277.000 euros a aquests ajuts, a què podran optar ajuntaments, consells comarcals, consorcis, mancomunitats i societats municipals.

2. Per fomentar projectes i accions de promoció econòmica dels ens locals no adherits a l’XSLPE i que tenen menys de 10.000 habitants.

La Diputació invertirà 60.000 euros a donar suport a aquests ajuntaments, que no disposen de personal tècnic de promoció econòmica. Se’n prioritzaran les accions que ajudin a afavorir l'ocupació, la promoció econòmica i el desenvolupament local.

3. Per fomentar projectes i actuacions de promoció i dinamització del comerç de proximitat.

S’adreça a associacions, federacions o altres entitats sense afany de lucre que agrupin comerciants de municipis gironins, amb la voluntat de finançar actuacions de promoció i dinamització del comerç local. L’import de la convocatòria és de 50.500 euros.

4. Per elaborar documents de planificació sectorial i plans d’actuació en àmbits concrets de desenvolupament local (polígons industrials, espais d’allotjament empresarial, comerços i mercats).

S’adreça als ens locals adherits a l’XSLPE. Per tant, de la mateixa manera que la línia 1, s’hi poden acollir ajuntaments, consells comarcals, consorcis, mancomunitats i societats municipals. La Diputació hi invertirà 165.000 euros.

5. De suport a projectes singulars de desenvolupament econòmic.

S’adreça als ens locals adherits a l’XSLPE. Per tant, de la mateixa manera que les línies 1 i 4, s’hi poden acollir ajuntaments, consells comarcals, consorcis, mancomunitats i societats municipals. L’import total de la convocatòria és de 140.000 euros.

En el cas de les convocatòries de subvencions 2, 3, 4 i 5, els imports totals previstos són ampliables amb un crèdit addicional del 25 %.