BNI Futur, el grup de networking figuerenc, ja ha arribat a facturar més d'un milió d'euros gràcies als negocis que s'han anat donant entre els 44 membres. Seguint la filosofia del Givers Gain -que en anglès significa que cal donar per rebre-, l'organització es basa a anar generant referències de confiança entre els seus socis. «D'aquesta manera evitem el primer contacte amb la porta freda», explica el president de l'entitat David Romans, que també forma part del grup amb la seva empresa. «Com a empresari, pertànyer a BNI Futur m'aporta més volum de negoci, a més de visibilitat i confiança».

En les seves reunions setmanals, l'empresa, que té més de 25 anys d'experiència i presència arreu del món, segueix una estructura guionitzada en què es fan una sèrie d'activitats per augmentar el vincle entre els socis. Una de les parts més importants de la reunió és al final, quan cada empresa té un temps per presentar-se i demanar contactes als quals, d'una altra manera, no podrien accedir. El grup BNI Figueres, que ja fa més d'un any que funciona amb regularitat, es reuneix cada dimecres a dos quarts de set del matí al Cercle Sport. A aquestes sessions, també s'hi pot assistir com a convidat amb la invitació personal d'algun dels socis. Per ser-ne membre, un dels requisits més importants que han d'examinar els empresaris és que el seu sector d'activitat no estigui bloquejat, és a dir, que no hi hagi cap membre que es dediqui al mateix camp professional que ell.

A part de les reunions setmanals, l'entitat també n'organitza d'extraordinàries. En va fer una trobada amb representants del sector automobilístic, i se n'han organitzat dues més amb àrees d'empresa dels ajuntaments, i amb alumnes d'escoles i instituts.

De cara al futur, BNI Figueres té l'objectiu de seguir creixent com a grup reforçat, i arribar als 50 membres.