L'empresa francesa de decoració i productes per a la llar, GiFi, inaugura avui la seva nova tenda a Figueres, un punt de venda de més d'1.400 metres quadrats de superfície comercial que ha creat dotze llocs de treball i que ha suposat una inversió d'un milió d'euros. "Després de més de catorze anys de presència a la regió, vam veure la necessitat d'adaptar i modernitzar l'establiment conforme a les demandes dels clients i els requisits de la pròpia marca. Això requeria d'un trasllat a un nou punt de venda més gran al polígon de Vilatenim", explica Franck Allard, director Internacional del Grup.

La nova tenda de Figueres segueix el model diferencial de GiFi de productes amb disseny original a preu assequible i una oferta adaptada al consumidor de la zona. Disposa de més de 20.000 referències per a la llar, entre decoració, mobiliari, articles de diversió, joguines o jardí, dels quals un 75% presenta un preu inferior a cinc euros.

A més, l'empresa ha adequat la seva gamma de productes a les característiques pròpies del públic de la zona. Tal com comenta Fabien Gil, cap de Sector, "els catalans li donen molta importància a aconseguir una llar original i amb un estil propi, per això hem apostat per incrementar els productes de la secció de decoració". El Grup també ha redissenyat les mesures dels tèxtils a l'estàndard català i ha incorporat un 30% de les seves referències de proveïdors locals.

Pla d´expansió per Catalunya

Amb aquest nou emplaçament, GiFi reprèn el seu pla d'expansió per Catalunya, la primera regió de la Península per la qual va apostar. "Figueres va ser un enclavament estratègic per al desenvolupament de la marca a Catalunya. Després d'aquesta tenda va arribar l'emplaçament d'1.800 metres quadrats de Terrassa, a Barcelona. Amb la nova superfície de Figueres seran ja sis punts de venda per la costa mediterrània, que han significat una inversió de prop de deu milions d'euros i han generat gairebé 100 llocs de treball", assegura Allard. Per a desembre d'aquest any, la companyia preveu una nova obertura a Sant Boi de Llobregat, a Barcelona, donant un primer pas en la plena instauració de l´empresa a Catalunya, un mercat que presenta, segons el director Internacional del Grup, "gran potencial".