El Ministeri d´Hisenda del Govern Espanyol ja té a punt la llista d´ajuntaments que hauran d´efectuar una revisió cadastral d´immobles urbans durant l´any 2019. Una ordre publicada al Butlletí Oficial de l´Estat (BOE), el 29 de setembre, explica que són prop de 1.200 els consistoris que hauran de passar aquesta revisió, el 15% dels ajuntaments de l´estat.

En el cas de l´Alt Empordà, els ajuntaments que hauran de passar aquest tràmit el 2019 són onze: Bàscara, Cadaqués, Cistella, el Port de la Selva, la Selva de Mar, la Vajol, Llers, Palau-saverdera, Peralada, Siurana i Sant Climent Sescebes. A la mateixa ordre del BOE, s´anticipa que els coeficients d´actualització hauran d´establir-se en la Llei de Pressupostos de l´any vinent, que el Govern encara no ha presentat.

El ministeri que dirigeix María Jesús Montero ha publicat l´ordre preceptiva prevista en la Llei per aplicar possibles pujades cadastrals que repercutirien en una alteració de la recaptació dels ajuntaments per la via de tributs com l´Impost sobre Béns Immobles (IBI).