El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) ha celebrat que l'Administració hagi recuperat la normalitat en els pagaments de la factura dels medicaments després de vuit anys. El 5 d'octubre la Generalitat va fer efectiva la factura pels productes dispensats l'agost, de tal manera que "es va aconseguir" recuperar la normalitat del cobrament el dia 5 de cada mes, tal com preveu el Concert d'Atenció Farmacèutica signat amb el Departament de Salut. El president del CCFC, Jordi de Dalmases, ha destacat que malgrat les "situacions crítiques", els farmacèutics "han mantingut en tot moment el compromís amb el ciutadà", de tal manera que el servei assistencial no ha resultat afectat.

De la seva banda, Antoni Torres, president de la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), ha insistit en el missatge que el col·lectiu ha "prioritzat" la ciutadania i la disponibilitat dels seus tractaments, "en una de les accions de responsabilitat social més rellevants".

CCFC i FECAC indiquen que des del juliol del 2010 les farmàcies catalanes "han patit periòdicament" endarreriments en el pagament de la factura dels medicaments que cobren de l'Administració pública. Han estat retards que han anat dels 25 dies fins a "màxims històrics" de quatre mesos l'any 2013.