Més de 1.500 empresaris, directius i professionals de tot Espanya reivindicaran l'execució del Corredor Mediterrani en un gran acte empresarial que se celebrarà el pròxim dia 27 a Barcelona per donar suport a una infraestructura clau per a la competitivitat, la cohesió i la mobilitat del país.

L'acte, organitzat per l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), comptarà amb la presència del ministre de Foment, José Luis Ábalos; el president de la Cambra Espanya, José Luis Bonet; el president de la CEOE, Juan Rosell; el president de l'AVE, Vicente Boluda, o el president del Cercle d'Economia, Juan José Brugera, entre d'altres.

L'Associació Valenciana d'Empresaris ha confirmat també l'assistència de Jordi Gual (CaixaBank); Josep Oliu (Sabadell); Artur Carulla (Agrolimen); Ignacio Ferrero (Idilia Foods); Juan Roig (Mercadona) i Miguel Torres (Família Torres), a més de presidents de patronals i cambres de comerç de bona part d'Espanya.

Durant la jornada es projectaran diversos vídeos que expliquen la importància social, territorial i econòmica del Corredor Mediterrani i els suports que té.

Des que al novembre del 2016 l'AVE va impulsar la creació del projecte "www.elcorredormediterraneo.com", s'han desenvolupat actuacions en diferents ciutats espanyoles que culminaran dijous que ve amb aquest acte a Barcelona.

Segons ha explicat a Efe el secretari general de l'AU, Diego Lorente, els objectius són escenificar la importància i necessitat de la infraestructura, conscienciar tot el país perquè s'impliqui en la seva reivindicació i aconseguir que els representants públics es comprometin amb l'execució de l'obra perquè sigui una realitat com més aviat millor.

L'objectiu d'aquest any és compartir amb la ciutadania la informació sobre l'esmentada infraestructura a través d'una acció itinerant en la que l'autobús "Quierocorredor" ha viatjat a 9 ciutats del Mediterrani per explicar els beneficis de la infraestructura i aconseguir el suport dels ciutadans (suma ja més de 92.000 firmes).

Els empresaris de l'associació creuen que apostar pel Mediterrani és apostar pel conjunt d'Espanya i que connectar territoris contribueix a la vertebració del país.