El concurs Berliner Wein Trophy 2018 -en la seva edició d´estiu- ha distingit amb dues medalles d´or els vins Terres Negres 2015 i Sauló 2017 d´Espelt Viticultors i amb una medalla de plata l´Old Vines Garnacha 2016. El jurat del prestigiós certamen està format per 190 experts que han tastat més de 6.100 vins d´arreu del món i han guardonat 1591 referències amb ors, 255 amb plata i 15 amb una medalla "gran or", és a dir, només un 30% de les mostres presentades han estat premiades.

Espelt Viticultors SL valora molt positivament les distincions que reconeixen la popularitat dels vins d´acord amb l´interès del consumidor en un mercat com l´alemany, molt madur no només en la producció vitivinícola sinó també en cultura del vi.

Terres Negres és un vi de terroir d´Espelt que acumula nombroses distincions a dins i a fora del país, la més recent els 91 punts a la Guia Peñín. És un vi cupatge de carinyena (86%) i lledoner negre (14%), de vinyes d´entre 60 i 80 anys de la zona de l´Albera que creixen sobre sòls pobres d´esquistos.

Sauló és un cupatge de lledoner negre (70%) i carinyena (30%) de vinyes pròpies sobre granits descomposts de tipus glacis al vessant de la Serra de l´Albera. És un vi negre jove, afruitat i ecològic, sense pas per fusta que també va obtenir el Vinari d´Or al millor negre jove de Catalunya l´any 2014.

Quant a l´Old Vines Garnacha, és un monovarietal de lledoner negre de vinyes situades també a la Serra de l´Albera sobre terrenys arenosos i granítics. És un vi amb una acollida a l´exportació i que ha rebut nombroses distincions i amb regularitat al llarg del temps.

Per altra banda, l´Asia Wein Trophy ha premiat també el Sauló i l´Old Vines Garnacha amb dues medalles d´Or. El concurs està organitzat pel mateix equip del Berliner, amb la diferència que els tastos es realitzen a Corea i estan pensants per introduir els vins al mercat asiàtic.

Espelt Viticultors exporta regularment a diferents mercats estrangers. Els més importants són Estats Units, Canadà, Noruega, Suècia, Alemania, Regne Unit, Corea i Japó.