El Banc Central Europeu (BCE) ha mostrat els dissenys dels nous bitllets de 100 i 200 euros, pertanyents a la sèrie Europa, que entraran en circulació el proper 28 de maig del 2019, segons ha informat l'autoritat monetària aquest dilluns.

Aquesta segona sèrie de bitllets inclou "nous elements" que "contribuiran" a incrementar la seguretat i "mantenir la confiança del públic" a la moneda comuna, segons ha destacat el membre del Comitè Executiu del BCE Yves Mersch, que ha presentat els nous bitllets a Frankfurt (Alemanya).

El nom de la sèrie, Europa, es deu al fet que dos dels seus elements de seguretat mostren un retrat d'Europa, un personatge de la mitologia grega que dóna nom al continent.

El bitllet de cinc euros va començar a circular el 2013, mentre que els de 10, 20 i 50 es van introduir el 2014, 2015 i 2016, respectivament. De la seva banda, el bitllet de 500 euros deixarà de produir-se en aquesta sèrie, encara que tots els bitllets de la sèrie antiga mantindran la seva validesa de forma indefinida.